2014. gads Sēlijai ir nozīmīgs - maija beigās Ilūkstē un Viesītē norisināsies VII Sēlijas kongress. Gatavojoties īpašajam notikumam, 10. janvārī vēstures entuziasti no Latvijas un Lietuvas pulcējās Aknīstē trešajā Sēlijas novadpētnieku saietā.

Pasākumā pirmizrādi piedzīvoja dokumentālo videofilmu "Aknīstes novads. Vēsture. Tradīcijas", kas uzņemta 2012.gadā. Tāpat klātesošie tika iepazīstināti arar reliktu instrumentu no kaimiņiem- Lietuvas sēļiem. Šo tradicionālās mūzikas instrumentu skudučiai katrs varēja arī izmēģināt spēlēt.

Novadpētnieku saieta otrā daļa bija veltīta tālākas sadarbības plāniem. Pēc Viesītes muzeja "Sēlija" iniciatīvas tika nodibināta biedrība "Sēļu klubs".

Tas apvienos Sēlijā, Latvijā un visā pasaulē dzīvojošos Sēlijas atbalstītājus un patriotus, kas jūtas novadam piederīgi un vēlas darboties tā labā.

"Sēļu klubs" iecerējis stiprināt un popularizēt senās sēļu cilts vārdu, kā arī Sēlijas pagastos, ciemos un pilsētās vairot cilvēku sēlisko pašapziņu un lepnumu par savu novadu.

Tāpat biedrība saglabās un popularizēs Sēlijas kultūrvēsturisko mantojumu, ceļot godā Sēlijas izcilākās personības un viņu devumu visas Latvijas Valsts labā.

Biedrība iecerējusi arī celt Sēlijas novada iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!