Novembrī Rīgā par siltumu būs jāmaksā mazāk, jo par piegādāto siltumenerģiju ir piemērots par 1,5% zemāks siltumtarifs, informē "Rīgas Siltums", jo attiecīgi samazinājušies gāzes tarifi lielajiem lietotājiem. Tiek prognozēts, ka tarifs būs tāds pats arī decembrī, bet janvārī vēl nedaudz samazināsies.
Novembra siltumtarifs būs 44,89 lati par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa. A/s "Rīgas Siltums" prognozē, ka arī decembrī siltumtarifs būs 44,89 lati par megavatstundu, savukārt janvārī tas saruks līdz 44,21 latiem par megavatstundu. Arī šīs izmaiņas ir skaidrojamas ar izmaiņām siltumtarifos.

RS samazina savus tarifus, jo "Latvijas Gāze" no 1. novembra klientiem, kuri gadā patērē vairāk par 25 000 kubikmetriem dabasgāzes, tarifi samazinās par 1,5 % līdz 1,9 % atkarībā no patēriņa grupas.

Tarifus ir iespējams samazināt, jo pēdējo mēnešu laikā ir samazinājušās naftas un tās produktu cenas, pie kurām ir piesaistīta dabasgāzes iepirkuma cena, kā arī tādēļ, ka AS "Latvijas Gāze" mainīja līguma nosacījumus ar piegādātāju AAS "Gazprom".

Ja turpmākos mēnešos naftas cena pasaules tirgos saglabāsies zem 100 dolāriem par bareli, kā arī ASV dolāra vērtība neturpinās pieaugt, tad sagaidāms iepirkuma cenas un attiecīgi realizācijas tarifu samazinājums Latvijā, kas atvieglos klientu tēriņus jau ziemas laikā. Dabasgāzes iepirkuma izmaksas ir aptuveni 80% no dabasgāzes vidējā tarifa Latvijā.

Jau ziņots, ka no 15.oktobra norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju oktobrī tika piemērots tarifs 45,57 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!