Skaisti un mīļi Latvijas valsts nosvinēja 90 gadu jubileju, kas kulminēja svētku vakarā ar grandiozu gaismas un uguņošanas priekšnesumu Daugavmalā.

Foto šeit!

Valdība ārkārtas sēdē nolēma pārņemt "Parex Bankas" kontrolpaketi. Sākotnējais lēmums bija par akciju iegādi valsts samaksās divus latus, ieguldīt dažus simtus miljonu latu bankas likviditātes rādītāju uzlabošanā un kontrolpaketi mēģināt pēc iespējas ātrāk nodot citam stratēģiskam investoram. Vēlāk daudz kas no sākotnēji iecerētā mainījās, pārsvarā - par sliktu bankas iepriekšējiem īpašniekiem Valerijam Karginam un Viktoram Krasovickim.

Foto šeit!

Latvija kā otrā no ES dalībvalstīm aiz Ungārijas uzsāka sarunas ar Eiropas Komisiju un Starptautisko Valūtas fondu par aizņēmumu Latvijas ekonomikai un finanšu sistēmas stabilizācijai.

Novembrī tika svinīgi atklāta visdārgākā jaunbūve atjaunotās brīvvalsts vēsturē - Dienvidu tilts un trīs līmeņu estakādes pāri Krasta un Maskavas ielai.

Foto šeit!

Degvielas cenu kritums pasaulē lēnām, bet tomēr guva atbalsi Latvijā - 95.benzīna cena degvielas uzpildes stacijās nokrita zem psiholoģiskās 60 santīmu robežas par litru.

Drošības policija aizturēja un nopratināja Ventspils Augstskolas lektoru Dmitriju Smirnovu, kurš izteica prognozi par lata devalvāciju, kā arī dziedātāju Valteru Frīdenbergu, kurš koncertā aicinājis klausītājus izņemt naudu no bankām.

Suitu biedrība piedraudēja izmantot visu savu autoritāti un ietekmi, lai 2009. gada 6. jūnijā, dienā, kad pārējā Latvijā notiks pašvaldību vēlēšanas, uz vienu dienu pasludinātu neatkarīgas Suitu brīvvalsts izveidi suitu kopienas vēsturiskajās robežās. Saeima nobijās un atļāva izveidot Alsungas novadu.

Latvijas Mednieku asociācijas pārstāvji apņēmās veikt Rīgas kanālā mītošo bebru uzskaiti, pēc kuras tiktu lemts par iespējamo to skaita samazināšanu, taču slikto laika apstākļu dēļ šo nozīmīgo pētījumu neīstenoja.

ES dalībvalstis vienojās atcelt noteiktus tirdzniecības standartus 26 veidu augļiem un dārzeņiem, kuru starpā bija lēmums likvidēt vienu no absurdākajiem Eiropas tirgus standartiem - līko gurķu aizliegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!