No nākamā gada laikraksta “Diena” krievu valodas izdevums “Novij Deņ” tiks integrēts izdevniecības “Petit” izdotajā laikrakstā “Čas”.
“Ar jauno gadu laikraksts “Novij Deņ” savu darbību pārtrauc,” sacīja laikraksta “Diena” direktora vietnieks Ivars Belte.

Laikraksta “Diena” krievu valodas izdevuma “Novij Deņ” izdošanas pārtraukšanas dēļ aptuveni puse darbinieku pāries uz laikrakstu “Čas”, četri darbinieki uz laikrakstu “Diena”.

Pārējiem darbiniekiem a/s “Diena” pašreiz meklē darba vietas, BNS informēja Belte. Kopā laikrakstā strādā aptuveni 30 darbinieku.

Laikraksta izpildredaktorei Annai Stroi tiek piedāvāts turpināt darbu laikrakstā “Diena”, taču viņa vēl neesot izlēmusi, vai pieņemt šo piedāvājumu, stāstīja Belte.

Saskaņā ar abpusējo līgumu izdevniecība, “Petit” jau no šā gada un arī turpmāk kā patstāvīgu “Čas” pielikumu publicēs izdevumus “Saeimā” un “Ministru kabinetā”.

Savukārt no nākamā gada laikrakstam “Čas” būs eksluzīvas tiesības pārpublicēt “Dienas” autoru materiālus.

BNS jau ziņoja par akciju sabiedrības “Diena” prezidenta Arvila Ašeradena uzskatu, ka pašreiz Latvijas tirgū ir grūti būt rentabliem sešiem vai septiņiem krievu valodā iznākošajiem laikrakstiem.

“Novij Deņ” tikai kopš septembra iznāca pēc jaunas koncepcijas, kas paredzēja, ka avīzes redakcija pati rakstīs ziņas, netulkojot tās tikai no latviešu valodā iznākošās “Dienas”. Tādējādi tā būtu kļuvusi interesantāka krieviski runājošajai auditorijai.

Bija iecerēts, ka lasītājam tiks piedāvāti temati, kas vairāk interesē krievvalodīgos — integrācijas jautājumi, lielāka uzmanība pievērsta jaunumiem par Krieviju, Izraēlu un NVS valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!