SIA "Lattelekom" grasās pārdot savu informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumu sniedzēju "Verdi informācijas sistēmas un konsultācijas" ("Verdi"), un potenciālais pircējs varētu būt ASV bāzēta starptautiska kompānija "Accenture", šodien raksta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze", atsaucoties uz tā rīcībā esošu neoficiālu informāciju.
Komentējot ziņas par iespējamo "Verdi" pārdošanu, "Verdi" biznesa attīstības un pārdošanas direktors Ēriks Eglītis laikrakstam sacījis, ka "tāda ideja bija, taču līdz pārdošanai vēl tālu".

Neoficiāla informācija liecinot, ka "Lattelekom" privātajam īpašniekam - "TeliaSonera" - varētu arī nebūt interese uzņēmumu saglabāt savā īpašumā, un laikraksts pieļauj, ka "Accenture" ir "aizkulisēs minētais tumšais zirdziņš, kam ir nopietna interese par "Lattelekom" tālāko privatizāciju".

Kā LETA jau ziņoja, "Accenture" ir konsultāciju un tehnoloģisko pakalpojumu kompānija, kas pirms aptuveni trīs gadiem atdalījās no nu jau bankrotējušās auditorfirmas "Andersen".

"Verdi" gan ir "Lattelekom" struktūrvienība, tāpēc to nevar pārdot atsevišķi. Taču, kā raksta NRA, iespējams, ka "Verdi" pārdošana varētu notikt arī neoficiāli, tas ir, ar "Verdi" darbiniekiem tiktu lauzts līgums, un viņi pārietu uz kompāniju "Accenture". Šo kompāniju neinteresējot "Verdi" brends, bet gan tieši cilvēki, kas tur strādā, raksta NRA.

Laikraksts atgādina, ka "Lattelekom" vairākas reizes ir prasījis Privatizācijas aģentūrai (PA), kura pārvalda valstij piederošo 51% "Lattelekom" kapitāldaļu, lai uz "Verdi" bāzes ļauj izveidot meitasuzņēmumu. Taču šis jautājums ir atlikts uz nenoteiktu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!