Latvijas Televīzijas (LTV) faktisko naudas plūsmu šā gada beigās ir nepieciešams stingri kontrolēt, ka arī nepieļaut 2005.gada faktisko maksājumu novirzi no plānotā, sēdē secinājusi Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP).
Kā skaidroja NRTP sekretariāta vadītāja Solvita Štrausa, padome ir nobažījusies, vai LTV, palielinot raidlaika apjomu, nākamā gada vidū nepietrūks līdzekļu nacionālā pasūtījuma prioritāšu izpildei.

LTV un padomes locekļi vienojās, ka LTV nākamajā gadā nodrošinās 8055 raidlaika stundu apjomu, vienlaikus tiecoties uz vairāk nekā 11 000 raidlaika stundu.

LTV ģenerāldirektors Jānis Holšteins sacīja, ka vispirms esošā budžeta ietvaros tiks izpildīts nacionālais pasūtījums un, ja saimnieciskā darbība atļaus, tad tiks ražots vairāk.

Vienlaikus Štrausa atzina, ka septembrī LTV auditorijas ziņā sasniegusi labākos rādītājus pēdējā laikā.

NRTP ceturtdienas sēdē sakarā ar raidlaika palielināšanos arī apstiprināja izmaiņas LTV izsniegtās apraides atļaujā.

No 1.septembra abas LTV programmas raida visu dienu bez pārtraukuma. Līdz šim LTV 1.programma raidīšanu pārtrauca dienā no plkst.12 līdz 15.30, bet LTV 7.programma raidīja tikai pēcpusdienā. Lēmumu par raidlaika apjoma samazināšanu pieņēma iepriekšējais LTV ģenerāldirektors Uldis Grava (JL), pamatojoties uz LTV finansiālajām problēmām un cerībām tādējādi ietaupīt līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!