Par Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) priekšsēdētāju šo ceturtdien, 11.oktobrī, varētu tikt ievēlēts partijas "Saskaņas centrs" pārstāvis padomē Ābrams Kleckins, - pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, šāda neoficiāla vienošanās panākta starp padomē pārstāvētajiem partiju kandidātiem.
4.oktobrī Saeima ievēlēja sešus NRTP jaunos locekļus. Pirmajā kārtā padomes sastāvā ar 66 balsīm tika ievēlēts līdzšinējais padomes loceklis Imants Skrastiņš, kuru izvirzīja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), bet par apvienības "Saskaņas centrs" kandidātu profesoru Kleckinu balsoja 67 deputāti.

Tāpat padomē ar 47 balsīm tika ievēlēts Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas ceļa" frakcija izvirzītais "Pirmā Baltijas kanāla" jurists Sergejs Kārītis, par līdzšinējo padomes locekli un Tautas partijas izvirzīto Ingrīdu Brigitu Strodu balsoja 53 deputāti, bet par valdības koalīciju veidojošās valdošās frakcijas izvirzīto kopīgo kandidatūru, pašreizējo valsts aģentūras "Nacionālais kino centrs" juristi Daci Bucenieci balsoja 69 deputāti.

Sīvā cīņā vietu padomē izdevās saglabāt partijas "Jaunais laiks" izvirzītajai kandidātei Dzintrai Gekai, bet padomē netika pārvēlēts ZZS kandidāts, līdzšinējais NRTP vadītājs Aivars Berķis.

Saeimas deputātiem NRTP bija jāievēl seši jauni pārstāvji, jo iepriekšējiem beidzās pilnvaru termiņš. Šoruden pilnvaras beidzās Berķim, Strodai, Gekai, Unai Ulmei-Silai, Skrastiņam un Aīdai Prēdelei. Padomes locekļus var atkārtoti ievēlēt NRTP sastāvā ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas. Visi minētie padomes locekļi šajā amatā strādāja tikai pirmo termiņu, tādēļ varēja tikt ievēlēti atkārtoti.

Padomē palika strādāt Dārija Juškeviča, Andris Mellakauls un Andris Jakubāns, kuri NRTP tika ievēlēti 2005.gadā.

Padomi izveido Saeima, ievēlot tās sastāvā deviņus locekļus, kuru pilnvaru laiks ir četri gadi. Ik pēc diviem gadiem padomes sastāvs tiek atjaunināts, nomainot tos NRTP locekļus, kas nostrādājuši četrus gadus. Padomē nedrīkst būt vairāk par trim locekļiem no vienas politiskās organizācijas.

NRTP priekšsēdētāju un viņa vietnieku ievēlē no padomes locekļu vidus 14 dienu laikā pēc iepriekšējā priekšsēdētāja un viņa vietnieka pilnvaru izbeigšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!