Foto: Shutterstock

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina biedrības un nodibinājumus filiālēs Ogrē un Rīgā pieteikties jauniešu iesaistei darbā sabiedrības labā, informēja NVA.

Nevalstiskās organizācijas (NVO) var pieteikties pasākumam "Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība nevalstiskajā sektorā" līdz šī gada 2. decembrim. Ieceres mērķis ir iesaistīt jauniešus vecumā no 18 līdz 29 gadiem darbā sabiedrības labā. NVA atgādina, ka pasākuma īstenošanas vietai ir jāatbilst Ogres un Rīgas filiāļu apkalpošanas teritorijai.

Dalībniekiem šī ir iespēja piesaistīt savam darbam jaunus, enerģiskus un perspektīvus darbiniekus, savukārt jauniešiem - iespēja iegūt darba pieredzi un attīstīt darba iemaņas, darbojoties informācijas tehnoloģiju jomā un projektu vadīšanā, palīdzot administratīvajā darbā, rīkojot kultūras un sporta pasākumus, vadot pulciņus vai nodarbojoties ar jaunatnes lietām, informēja aģentūrā.

NVA atgādināja, ka pasākumā nevar piedalīties politiskās partijas.

Dalībniekam NVO būs jāstrādā piecas dienas nedēļā, ne mazāk kā četras stundas un ne vairāk kā astoņas stundas dienā. Līgums ar darbinieku tiks noslēgts uz diviem līdz sešiem mēnešiem.

Nodarbinātie saņems stipendiju no NVA, kuras apjoms būs pieci eiro dienā, savukārt stipendijas apmērs mēnesī tiks aprēķināts atbilstoši nostrādātām dienām. Tāpat NVA nodrošinās apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem, kā arī apmaksās veselības pārbaudi, ja tā ir paredzēta normatīvajos aktos par obligātajām veselības pārbaudēm. Ja darbā sabiedrības labā tiks iesaistīts bezdarbnieks ar invaliditāti, nepieciešamības gadījumā darba vietā ir jānodrošina brīva piekļuve un pārvietošanās personām ar invaliditāti.

NVA norādīja, ka pasākums vērsts uz NVO statūtos noteikto funkciju sasniegšanu bez nolūka gūt peļņu.

Lai pieteiktos pasākumā, NVO ir jāaizpilda pieteikuma forma NVA mājaslapā un jāiesniedz tā NVA Ogres filiālē vai NVA Rīgas reģionālajā filiālē.

Pasākuma izskaņā NVA filiāle izveidos komisiju, kas izvērtēs pieteikuma atbilstību pasākuma nosacījumiem un pieņems gala lēmumu. Par pieņemto lēmumu NVA filiāle informēs NVO. Pozitīvas atbildes gadījumā organizācijas tiks aicinātas piedalīties bezdarbnieku atlasē un slēgt līgumu par pasākuma īstenošanu.

Pasākums "Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība nevalstiskajā sektorā" tiek īstenots saskaņā ar Eiropas Sociālā fonda projektu "Atbalsts bezdarbnieku izglītībai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!