Nevalstiskā organizācija (NVO) "Vēlēšanu reformas biedrība" aicinājusi Ivaru Godmani (LPP/LC) valdības deklarācijā paredzēt Saeimas vēlēšanu sistēmas reformu.
Biedrība rosina izdarīt izmaiņas vēlēšanu likumā, lai nodrošinātu, ka deputātu kandidāti var kandidēt tikai vienā vēlēšanu apgabalā, sadalīt pašreizējos vēlēšanu apgabalus mazākos, ar 5- 7 deputātiem katrā, rīkot deputātu kandidātu priekšvēlēšanu tikšanās ar apgabala vēlētājiem, kā arī rīkot šādas, deputātiem obligāti apmeklējamas sanāksmes arī starpvēlēšanu posmā. Visbeidzot, biedrība aicina nodrošināt iespēju vēlētājiem ātri uzzināt katra deputāta balsojumus Saeimā, izmantojot šim nolūkam pašreizējo parlamenta mājaslapu internetā vai izveidojot jaunu portālu.

Biedrība uzskata, ka šīs izmaiņas uzlabos Saeimas deputātu kvalitāti, veicinās pragmatisku, stabilu partiju attīstību, ierobežos korupcijas izplatību, veicinās vēlētāju uzticību parlamentam, ļaus veidot godīgas, efektīvas un stabilas valdības, kā arī īstenos samērīgu reģionālo pārstāvniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!