"Ogres komercbanka" partijai "Jaunais laiks" ziedojusi 25 000 latu, bet partijas līderis Einars Repše ziedojuma saņemšanu neuzskata par interešu konfliktu, jo viņš kā bijušais Latvijas Bankas vadītājs personīgi no šī ziedojuma nesaņemšot "ne santīma." Repše norādīja, ka ziedojums ieskaitīts partijas kontā un tāpēc "interešu konflikts ir izslēgts".
"Personīgi es no šīs summas nesaņemšu ne santīmu, man ziedotie līdzekļi ir pilnībā nodalīti no partijas vajadzībām piešķirtajiem ziedojumiem. Ja līdzekļi būtu ieskaitīti manā kontā, tad nekavējoties tos pārskaitītu partijas kontā vai ar lielu pateicību atdotu tos atpakaļ ziedotājam," sacīja Repše.

Runājot par "Ogres komercbankas" prāvo ziedojumu, kas ir maksimālā likumā pieļaujamā ziedojamā summa politiskajai organizācijai, Repše atzina, ka "šādi ziedojumi apliecina partijas popularitāti un uzticību "Jaunajam laikam"".

Viņš arī pastāstīja, ka nav ticies ar "Ogres komercbankas" vadību, norādot, ka "varbūt kāds no bankas pārstāvjiem piedalījies mūsu partijas kodolsēdēs, kad šeit ir ļoti daudz cilvēku". BNS neizdevās sazināties ar "Ogres komercbankas" vadītāju Voldemāru Eihi.

Partijas "Jaunais laiks" kontā šobrīd ieskaitīti 113 524,6 lati, 7400 dolāru un 7 eiro. Savukārt partijas līdera kontā ir 84 664,66 lati, 16 900 dolāri, 2045,17 eiro, 3449 spāņu peso un 3000 vācu marku.

"Ogres komercbanka" marta beigās bija desmitā lielākā Latvijas banka pēc aktīvu apjoma. Bankas peļņa 2001.gadā bija 599 tūkstoši latu, aktīvi un aktīvi pārvaldīšanā 2001.gada 31.decembrī bija 143,016 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!