Foto: Publicitātes foto

Ogres novads 1. septembrī vērsies Ministru kabinetā ar lūgumu izsludināt ārkārtas situāciju novadā, jo tas pirmajā mācību dienā atkal saskāries ar pasažieru pārvadāšanas problēmām – Liepājas autobusu parks nav izpildījis trīs reisus, līdz ar to uz skolu nav tikuši skolēni, daudzus kilometrus kājām nācies mērot arī sirmgalvjiem, vēsta "ReTV".

Ogres novada ārkārtas sēdē 1. septembrī izskanējusi arī asa kritika par reisu neizpildi, kā arī norādīts uz iestāžu atbildību. "Situācija ar sabiedrisko transportu ir kritiska, mēs nevaram paļauties uz viņu. Bēdīgākais ir tas, ka šie cilvēki pa šo laiku... viņi pārstās lietot sabiedrisko transportu un tad šie maršruti tiks slēgti un viņu vienkārši nebūs," atzinis Ogres novada pašvaldības vadītājs (NA) Egils Helmanis.

Novadā uzsvērts, ka šī problēma samilzusi kopš reisu izpilde uzticēta "Liepājas autobusu parkam", bet Satiksmes ministrija un Latvijas autoceļu direkcija nerīkojoties.

Ministrijā esot atbildēts, ka 1. septembrī neesot izpildīti vien trīs reisi, tikmēr Ogrē uzskata, ka situācija nav normāla un tāpēc vēršas valdībā.

"Ja ministrs pats netiek galā, tad Ministru kabinetam pie tā tomēr ir jāpieķeras un tas ir saistīts ar valsts uzticēšanos, mēs vēlamies uzticēties valstij un mēs vēlamies saņemt pakalpojumu," izteicies Helmanis.

Kā ziņots, no 1. jūlija Ogres novada teritorijā esošajos autobusu maršrutos pasažieru pārvadājumus veic "Liepājas autobusu parks", kas ir uzvarēja Autotransporta direkcijas rīkotajā iepirkumā.

Diemžēl jau pirmā diena jaunajam pakalpojumu sniedzējam nesākās veiksmīgi. Pašvaldībā vērsās daudzi iedzīvotāji, informējot par to, ka Ogres pilsētas maršrutos vairākos autobusu kustības sarakstos norādītājos laikos autobusi nav kursējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!