Salīdzinājumā ar pērnā gada oktobri bezpajumtnieku skaits Rīgas patversmēs šā gada oktobrī palielinājies par 12%, informēja Rīgas domes Labklājības departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Lita Brice.
Arī novembra sākumā palielinājies bezpajumtnieku skaits Rīgas patversmēs, par to liecina Rīgas patversmju krīzes centru klientu skaita statistika.

Šā gada 1.oktobrī, kad vidējā gaisa temperatūra bija plus septiņi grādi, nakts patversmēs kopā uzturējās 407 cilvēki, bet 3.novembrī, kad gaisa temperatūra bija mīnus divi grādi, patversmēs nakšņoja 485 cilvēki.

Oktobra pirmajos datumos "Rīgas patversmē" Maskavas ielā uzturējās 124 klienti, bet novembra sākumā - 148 vīrieši. Sieviešu nakts patversmē "Dezinfekcijas stacija" Bārddziņu ielā oktobra sākumā aizņemtas bija 30 vietas no 40, bet pagājušā naktī aizņemtas bija visas gultasvietas.

Bez pajumtes palikušie cilvēki, iestājoties aukstākam laikam, bieži uzturas namu bēniņos, pagrabos, kāpņu telpās, norāda Labklājības departamenta speciālisti. Viņi aicina sabiedrību, namu īpašniekus un apsaimniekotājus informēt par šādiem gadījumiem, zvanot Rīgas Pašvaldības policijai vai pa Rīgas domes informatīvo bezmaksas tālruni 80 000 800 vai ziņojot sociālajiem dienestiem.

Rīgas nakts patversmēs patlaban ir 572 vietas, bet, kad gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 15 grādiem, klāt nāks vēl 150 vietas.

Rīgas nakts patversmes darbojas Maskavas ielā 208, kur ir vīriešu un ģimeņu nodaļa, Bārddziņu ielā 2, kurā ir nodaļa sievietēm, kā arī Maskavas ielā 336 un Bebru ielā 16, kur paredzētas vietas vīriešiem. Īslaicīgās uzturēšanās vieta sievietēm ir atvērta arī Birzes ielā 54, sociālās aprūpes centra "Stella Maris" telpās. Sievietes ar bērniem var uzturēties ģimenes krīzes centrā "Mīlgrāvis", Ezera ielā 21, un Rīgas Samariešu apvienības krīzes centrā "Māras centrs", Cieceres ielā 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!