Oktobrī Saeima strādāja pie nākamgada valsts budžeta likuma, taču no ārzemēm sāka pienākt arvien satraucošākas ziņas par pasaules ekonomikas stabilitāti, tāpēc budžetu plānojām arvien taupīgāku un taupīgāku, līdz mēneša beigās nobalsoja par variantu, kuram, kā vēlāk izrādīsies, arī būs maza jēga.

Zvērinātu advokātu padome no advokātu rindām izslēdza pazīstamo Andra Grūtupa biroja advokātu Viktoru Tihonovu.

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Grīnbergs iesniedza Saeimā Amnestijas likumprojektu, kas paredz piemērot amnestiju par dažādiem saimnieciskiem noziegumiem - kad izrādījās, ka faktiski no soda izspruktu visi blēži, kas vien pēdējos gados sagrēkojušies, Saeimai pietika prāta šo likumu tālāk nevirzīt.

Valsts prezidents Valdis Zatlers krita izmisumā par to, ka politiķi viņu pilnībā ignorē, ne par matu nekustinot uz priekšu likumu pret Satversmes grozījumiem, kas ļautu tautai atlaist parlamentu. Zatlers aicināja partijas nekavējoši izdarīt izvēli un skaidri pateikt prezidentam un tiem 600 0000 cilvēku, kas piedalījās referendumā, vai tautas griba tiks īstenota, vai nē.

Oktobrī jautri gāja Latvijas pilsētā ar visraibāko domi - Jūrmalā. Atkal krita pilsētas mērs, šoreiz Raimonds Munkevics.

Notika Dienvidu tilta pār Daugavu pārbaude ar statisku un dinamisku slodzi. Tilta slogošana pirms nodošanas ekspluatācijā ir nepieciešama, lai pārbaudītu tilta izturību un drošumu satiksmes kustībai. Tauta pēc tam vēl ilgi runāja, vai tas bija acu apmāns, ka tilts salocījās kā ermoņika, vai ne.

Foto šeit!

Aizdomās par nelikumīgu šaujamieroču iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju aizturēja četras personas, tostarp Nacionālo bruņoto spēku amatpersonu. Forša NATO valsts, kur armijnieki andelē ieročus, ne?

Latvijas valsts 90.gadskārtai veltītajā pasākumā "Skrien! Par Latviju!" 24 stundu laikā piedalījās 3845 skrējēji, līdz ar to ir divkāršots līdzšinējais Ginesa rekords, kas piederēja Singapūrai.

Foto šeit!

Valsts policijas Kibernoziegumu policijas nodaļa un Drošības policija ieinteresējās par kādu Latvijas blogeri Veidenbaumu, kurš internetā izvietoja zīmējumus, kuros attēloja dažādu personu nošaušanu - a ja nu jaunietis ir bīstams psihopāts?

Foto šeit!

Mūžībā devās Skatuves karaliene Vija Artmane. Tūkstošiem cilvēku ar ziediem Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē atvadījās no izcilās aktrises.

Foto šeit!

 

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!