Olaines centrā nupat pabeigta jaunā skeitparka būvniecība, kur tagad vietējie jaunieši var braukt ar skeitborda dēļiem, skrituļslidām un BMX velosipēdiem.

"Bijušais skeitparks šo piecu, sešu gadu laikā bija ļoti nolietojies, tāpēc tas pilnībā tika demontēts," teic Olaines novada domes projektu vadītāja Ilze Mazure. Tā vietā no izturīgiem materiāliem uzbūvēts jauns un moderns skeitparks. "Izstrādājot projektu, jautājām jauniešiem, kādam ir jābūt laukumam un kas tajā ir nepieciešams, jo, mums, pieaugušajiem, kuri skeitparku nelieto, ir grūti lemt par to, kas tajā vajadzīgs," tā skaidro speciāliste.

Ņemot vērā jauniešu ierosinājumus, tika izveidota skeitparka vizualizācija, ko visi interesenti varēja aplūkot arī Olaines sporta centra mājaslapā. Jaunieši ir sajūsmā par jauno skeitparku, jo viņi turp var doties ne tikai ar skeitborda dēļiem, bet arī ar skrituļslidām un BMX divriteņiem. Līdz ar to olainiešiem ir iespējas pilnveidot savas prasmes visos trijos sporta veidos.

Jaunais skeitparks atrodas Kūdras ielā 5, pašā pilsētas sporta aktivitāšu centrā. Blakus tam ir publiskā slidotava ar multifunkcionālo segumu, kas vasarā piemērots braukšanai ar skrituļslidām un inline hokeja spēlēšanai. Līdzās atrodas arī pludmales volejbola laukums.

Skeitparks uzbūvēts par novada pašvaldības līdzekļiem, un, kā informē Olaines novada domes iepirkumu vadītāja Irina Lavrinoviča, tā būvniecība izmaksāja 15 269 latus (bez PVN).

Olaines jaunā skeitparka vizualizāciju iespējams apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!