Olimpisko spēļu pārraide no Atēnām Latvijas Televīzijā (LTV) ir apdraudēta. Firma, kas uzvarēja konkursā par video tehnikas piegādi, atteikusies parakstīt līgumu, ziņo laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA).
Šādu informāciju laikrakstam apstiprinājusi Latvijas Televīzijas juriste Ingrīda Veikša.

Lai pārraidītu olimpiskās spēles no Atēnām, LTV ir nepieciešams iepirkt rezerves daļas videokamerām, videomagnetofoniem un TV tehnikai. Rezerves daļu iegādei televīzija izsludināja atklātu konkursu, iepirkums izziņots šā gada 18.maijā, bet 2.jūlijā iepirkumu komisija pieņēma lēmumu atzīt par uzvarētāju SIA "Eksperts Pro", par ko nosūtīts paziņojums Iepirkumu uzraudzības birojam.

Jau pēc lēmuma pieņemšanas Latvijas Televīzija saņēma firmas SIA "Eksperts Pro" vēstuli, kurā norādīts, ka pašlaik notiek firmas reorganizācija, tāpēc firma atsakās slēgt iepirkuma līgumu par rezerves daļu piegādi.

Latvijas Televīzija līdz olimpiskajām spēlēm vairs nepaspēs noorganizēt vēl vienu atklāto konkursu, tāpēc lūdz Ministru kabinetu atļaut piemērot sarunu procedūru, lai izvēlētos videotehnikas rezerves daļu piegādātājus. Paskaidrojuma rakstā valdībai teikts, ka rezerves daļas televīzijai ir vitāli nepieciešamas, jo bez to nomaiņas nav iespējams nodrošināt olimpisko spēļu pārraidi LTV programmā. No LTV gribas neatkarīgu iemeslu dēļ ir radusies steidzamības situācija, kurā LTV nevar ievērot konkursam noteiktos termiņus. Kā ziņots, olimpiskās spēles sākas jau šāgada 13. augustā.

"Mēs lūdzam steidzamības kārtā ļaut mums veikt sarunu procedūru, jo firma atteicās no līguma parakstīšanas," NRA saka Veikša. Situācija ir ļoti saspringta, jo valdībā šā jautājuma izskatīšana arī nolikta tikai uz 27.jūliju, tas ir, tikai divas nedēļas pirms olimpisko spēļu sākšanās. "Ceram paspēt, jo gan tās firmas, kuras piedalījās konkursā, gan citas jau ir informētas par izveidojušos situāciju," atzina juriste.

Pret firmu, kas atteicās parakstīt līgumu, nekādas sankcijas nevar vērst, jo līgums jau vēl nebija noslēgts un firmai ir tiesības atteikties. Summa, par kādu plānots iegādāties tehniku, netiek nosaukta, jo vēl paredzamas sarunas ar iespējamiem piegādātājiem, raksta NRA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!