Jaunais Vientuļu robežkontroles punkts varētu tikt atvērts laikā no 2008. līdz 2010.gadam, bet jaunbūvējamais Opoļu-Mogiļu robežkontroles punkts - līdz 2012.gadam, informēja Galvenajā muitas pārvaldē.
Kā otrdien žurnālistiem sacīja Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes direktors Andis Drulle, tiek prognozēts, ka Vientuļu-Ļudonkas robežkontroles punkta caurlaidība būs 100 kravas un 400 vieglās automašīnas dienā.

GMP skaidroja, ka Opoļu-Mogiļu robežkontroles punkta nodošanas ekspluatācijā termiņu gan patlaban nevarot konkrēti pateikt, taču iespējams, ka jaunais robežkontroles punkts darbu varētu sākt ap 2012.gadu.

Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas darba grupas sanāksme par Opoļu-Mogiļu robežkontroles punkta atvēršanu notiks oktobra beigās Pleskavā.

Pašlaik Latvijas puse gaida Krievijas piedāvājumu par konkrētu tikšanās datumu, informēja Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā.

Šā gada 31.augustā Latvija iesniedza Krievijai Latvijas delegācijas sastāvu darba grupai. No Latvijas darba grupu vadīs Satiksmes ministrija, un tajā piedalīsies arī Ārlietu ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Galvenās muitas pārvaldes, robežsardzes, VAS "Latvijas valsts ceļi" un asociācijas "Latvijas auto" pārstāvji.

20.jūlijā Rīgā notika Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sēde. Tās laikā tika panākta vienošanās līdz šā gada oktobrim organizēt ekspertu konsultācijas par jauna muitas robežšķērsošanas punkta "Opoļi-Mogiļi" atvēršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!