Foto: LETA
Trīs opozīcijas deputāti ceturtdien nodibināja "Lata atbalsta grupu", kas paredzēta, lai sabiedrībai dotu vairāk informācijas par eiro ieviešanu Latvijā un lata saglabāšanas nepieciešamību.

Deputātu grupas dibinātāji ir politiskās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) deputāti Aleksandrs Sakovskis, Nikolajs Kabanovs un Igors Meļņikovs.

Sakovskis žurnālistiem paskaidroja, ka grupas mērķis ir veicināt sabiedrībā diskusiju par eiro ieviešanu.

"Eiro ieviešana pašlaik virzās ar paātrinātiem tempiem un neiedziļinās problēmās, kas gaida tautsaimniecību un sabiedrību pēc eiro ieviešanas. Mēs ar grupas dibināšanu gribam piesaistīt ekspertus un citas valsts analītiķus, kas nav eiro zonā, piemēram, Zviedrijas un Dānijas. Man šķiet, ka tas būtu interesants process, kas palīdzētu sabiedrībai izprast eiro ieviešanu," žurnālistiem teica Kabanovs.

Sakovskis norādīja, ka grupas mērķis ir informēt sabiedrību par visām detaļām un niansēm eiro ieviešanā. "Prakse liecina, ka ir jābūt aktīviem komunikācijā ne tikai valdības, bet arī citiem sabiedrības pārstāvjiem un katram cilvēkam, kam rūp eiro ieviešana," sacīja Sakovskis un piebilda, ka diskusijās ir jābūt maksimāli dažādiem viedokļiem.

Grupas dibinātāji cer, ka viņiem pievienosies arī citu frakciju deputāti. Sakovskis arī atzina, ka "Lata atbalsta grupa" ir atsevišķu deputātu iniciatīva un tā nav jāsaista ar SC frakcijas viedokli. "Frakcijai var būt savs viedoklis un frakcija to izlems kopīgi," viņš piemetināja.

Kabanovs prognozēja, ka pirmās diskusijas par eiro ieviešanu tiks sarīkotas jau līdz jaunajam gadam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!