Opozīcijā esošās frakcijas ir pārliecinātas, ka viņu rindās valdošajai koalīcijai neizdosies atrast deputātus, kuri palīdzēs stiprināt šo koalīciju un izveidot vairākuma valdību, liecina aģentūras BNS veiktā aptauja.
Apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats aģentūrai BNS pauda pārliecību, ka "tēvzemiešu" rindas ir saliedētas. "Neveiksme Saeimas vēlēšanās mūs jau bija saliedējusi, savukārt Eiroparlamenta vēlēšanu spožie rezultāti mums ir likuši noticēt nākotnei un tam, ka viss vēl priekšā," sacīja Grīnblats.

Viņš arī atzina, ka būtu grūti saprast to cilvēku, kurš šobrīd atstātu apvienību, lai dotos pie partijām, kuras nebauda sabiedrības uzticību.

Grīnblats gan pieļāva iespēju, ka valdošo partiju pārstāvji mēģina pārvilināt labējo partiju deputātus, taču bija pārliecināts, ka galvenokārt koalīcija koncentrē spēkus uz partijas "Jaunais laiks" sašķelšanu. "Kaut gan šīs baumas jau dzirdu tik sen, ka nu tās uzskatu par stipri pārspīlētām," sacīja Grīnblats.

Arī partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Artis Kampars pauda pārliecību, ka JL frakcijas rindās nav vērojama nekāda šķelšanās. "Šādām runām šobrīd nav nekāda pamata," sacīja Kampars. Viņš atzina, ka šādu baumu parādīšanos uzskata par valdošo partiju apzināti nopludinātu informāciju, lai partiju rindās sētu savstarpēju neuzticēšanos un sabiedrībai dotu signālu, ka partijās kaut kas nav kārtībā.

Arī Kampars atzina, ka racionāli būtu grūti izskaidrot to cilvēku rīcību, kuri pamestu sabiedrībā populāru partiju, lai dotos pie vēlēšanu "neveiksminiecēm". "Tās būtu šo cilvēku politiskās karjeras beigas," vērtēja Kampars.

Savukārt Tautas saskaņas partijas līderis Jānis Jurkāns bija pārliecināts, ka runām par atsevišķu opozīcijā esošu deputātu iespējamo pievienošanos valdībai, varētu būt pamats. "Es ne par ko nebrīnītos, jo par šādām neformālām sarunām esmu dzirdējis," sacīja Jurkāns. Viņš gan atzina, ka par savas frakcijas rindām neuztraucas. "No mums jau paņēma, un partijas saprata, ka politiski ar to vinnēt nevar," vērtēja Jurkāns, atgādinot par piecu TSP deputātu pievienošanos Latvijas Pirmajai partijai.

Arī Jurkāns atzina, ka, visticamāk, valdošās partijas visvairāk cenšas sašķelt tieši JL frakciju. "Tas viņiem politiski būtu visizdevīgāk," vērtēja Jurkāns.

Jau ziņots: ministru prezidents Indulis Emsis pirmdien aģentūrai BNS pauda pārliecību, ka drīzumā viņa valdībai būs labējā vairākuma atbalsts. Viņš pastāstīja, ka notiek neformālas sarunas ar atsevišķiem Saeimas deputātiem, un bija pārliecināts, ka tās vainagosies ar panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!