Spānijas provinces Katalonijas valdība apstiprināšanai virza jaunu likumprojektu, kas legalizēs putnu medības ar līmi, informē Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB).
Biedrība brīdina, ka nežēlīgajās medībās varētu iet bojā arī Latvijā ligzdojošie putni, kas rudenī migrē uz dienvidvalstīm, to vidū Spāniju.

Šo nežēlīgo medību metodi Eiropas likumi aizliedz, jo tā nogalina putnus masveidā un nav selektīva - bojā iet visi dzīvnieki, kas pielīp - arī aizsargājamo sugu putni, tāpat šīs medības nav iespējams kontrolēt.

"Tradīciju" vārdā mednieki izmanto elektroniskus putnu pievilinātājus un simtiem tūkstošu mežastrazdu, kas migrē no Ziemeļeiropas, un ap 30% aizsargājamo putnu nonāk uz līmes klātajiem kokiem un iet bojā Ebro reģionā oktobrī un novembrī.

Tajā pašā likumprojektā Katalonijas valdība cenšas legalizēt īpašas medības ar tīklu, kuru laikā tiek ķerti izslāpušie putni, kas tiek pievilināti pie nelielām ūdenstilpēm. Arī šis medību veids Spānijā ir aizliegts, tas ir neselektīvs, un to nav iespējams kontrolēt.

LOB pievienojas Spānijas kolēģu aicinājumam un lūdz ikvienu, kam rūp daba, parakstīt petīciju, kas iestājas pret šo medību veidu legalizāciju, interneta mājaslapā "www.gepec.org/barraca-i-filat/index_eng.html".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!