Bijušais a/s "Ventspils nafta" (VN) padomes loceklis Uldis Osis pirmdien Kurzemes apgabaltiesā, liecinot krāpšanā apsūdzētā Armanda Stendzenieka lietā, pauda, ka no juridiskā viedokļa pret tiesājamo nevarot izvirzīt nekādas pretenzijas, jo atbildība par notikušo būtu jāuzņemas toreizējai VN vadībai, kas parakstījusi kredīta galvojuma dokumentus.
Pēc Oša domām, VN amatpersonu apgalvojums, ka Stendzenieks kredīta saņemšanai izmantojis nevis oficiālus dokumentus, bet gan tikai projektus, ir apšaubāms, jo uz projektiem jābūt norādei, kas tie ir tikai projekti un tiem nevajadzētu būt amatpersonu parakstītiem.

Kurzemes apgabaltiesā pirmdien no sešiem aicinātajiem lieciniekiem bija ieradušies tikai trīs - Osis, kas pašreiz ir firmas "Konsorts" īpašnieks, un bijušās VN sekretāres - Vera Gerasimenko un Jadviga Bērziņa. Liecinieki, kuri uz tiesu nebija ieradušies - Kurzemes notāre Liene Gravīte, notāre Monika Laiviņa un bijusī VN sekretāre Santa Galiņa -, tikšot meklēti un atkārtoti aicināti liecību sniegšanai.

Otrdien Kurzemes apgabaltiesa turpinās uzklausīt nākamos lieciniekus. Liecību sniegšanai uzaicināta bijusī VN akcionāru pilnvarniece Aina Bataraga, VN akcionārs Uldis Pētersons, Ventspils mērs Aivars Lembergs, bijušais VN valsts pilnvarnieks Edmunds Krastiņš, VN izpētes grupas vadītājs Aivars Datovs un bijušais "Bankas Baltija" kredītdaļas galvenais speciālists Uldis Meļķis.

Turpinot Stendzenieka krimināllietas izskatīšanu, Kurzemes apgabaltiesa piektdien sāka liecinieku uzklausīšanu un liecības sniedza bijušais VN valdes priekšsēdētājs un pašreizējais VN padomes priekšsēdētājs Jānis Blažēvics, bijušais VN valdes loceklis Valentīns Kokalis, bijušais VN viceprezidents Genādijs Ševcovs, kā arī uzņēmuma grāmatvedes Apolinārija Rudzīte un Gaļina Zakoļapina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!