Foto: LETA
Otrdienas rītā no ugunsgrēka piecstāvu ēkā izglābts cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Pulksten 06.37 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, piecstāvu mājā ar atklātu liesmu deg ceturtā stāva dzīvoklis 35 kvadrātmetru platībā. No degošā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 10 iedzīvotāji.

Pulksten 08.09 ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšana.

Savukārt pirmdien pulksten 16.51 VUGD saņēma izsaukumu uz Ādažu novadu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja un blakus piebūvētās garāžas jumts kopumā 600 kvadrātmetru platībā.

Notikuma vietā cieta četri cilvēki, tai skaitā viens ugunsdzēsējs, kas tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 22.25 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 15.53 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega mežs un meža zemsedze 7000 kvadrātmetru platībā. Pulksten 22.47 ugunsgrēks tika likvidēts. Dzēšanas darbos piedalījās arī Valsts meža dienesta (VMD) darbinieki.

Pulksten 14.59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jaunciema 6. līniju Rīgā, kur dega mežs septiņu hektāru platībā. Pulksten 17.43 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts. Dzēšanas darbu laikā cieta divi ugunsdzēsēji, no kuriem viens pēc NMPD mediķu apskates darbu notikuma vietā turpināja, bet otrs tika nogādāts ārstniecības iestādē. Dzēšanas darbos piedalījās arī VMD darbinieki. Īsi pirms pusnakts saistībā ar bīstamību darbi notikuma vietā tika pārtraukti un šorīt pulksten 04.53 VUGD ugunsdzēsēji dzēšanas darbus atsāka.

Pulksten 13.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Inčukalna novadu, kur dega mežs 2000 kvadrātmetru platībā. Pulksten 17.05 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un dzēšanas darbus notikuma vietā turpināja VMD darbinieki.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 83 izsaukumus – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem seši bija meža ugunsgrēki, 36 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!