Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols un SIA "Aerodium" ir vienojušies savas domstarpības vairs nerisināt publiskā ceļā, portālam "Delfi" otrdien sacīja ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).

Viņš apliecināja, ka vēl joprojām turpinās Ekonomikas ministrijas aizsāktā dienesta pārbaude, kurā izvērtē Ozola un SIA "Aerodium" savstarpējos apvainojumus kukuļa ņemšanā vai kukuļdošanā. Tāpat pārbaudi turpinot Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Jau ziņots, ka konflikts starp abām pusēm aizsākās ziemā, kad nebija skaidrs, kā notiks Latvijas paviljona celtniecība Šanhajā, kur maijā aizsākās starptautiskā izstāde "World Expo 2010". Taču jau asāks konflikts kļuva jūnija sākumā, kad Ozols pavēstīja, ka "Aerodium" centies veikt mahinācijas, lai "notušētu" Jelgavas vēja tuneļa it kā nevajadzīgi iztērētos līdzekļus. Uz šo apgalvojumu SIA "Aerodium" valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns atzīmēja, ka Ozols pieprasījis dalīties no līguma starp "Aerodium" un LIAA 8% apmērā.

Pēcāk abu pušu teikto vētīt sāka Ekonomikas ministrija, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!