Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) disciplinārlietu izmeklēšanas komisija ir pabeigusi disciplinārlietas izmeklēšanu par KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes rīcības atbilstību biroja iekšējās kārtības noteikumiem un KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša rīkojuma nepildīšanu, portālu "Delfi" informēja birojā, norādot, ka plašāku informāciju par secināto pagaidām nesniegs.

Atbilstoši biroja Disciplinārlietas ierosināšanas, izskatīšanas un disciplinārsoda piemērošanas kārtībai KNAB priekšnieka izveidotā disciplinārlietas izmeklēšanas komisija izvērtēja, vai ir veikta prettiesiska rīcība, vai darbinieks ir vainīgs tās veikšanā, darbinieka vainas formu, atbildību mīkstinošus vai pastiprinošus apstākļus un citus ar lietu saistītus apstākļus.

Pēc visu disciplinārlietā esošo apstākļu noskaidrošanas komisija iesniedza dienesta izmeklēšanas slēdzienu, kurā norādīja disciplinārlietā konstatētos faktus un lietas apstākļus, kā arī ierosinājumus par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai lietas izbeigšanu.

Savu slēdzienu komisija nodeva KNAB priekšniekam, kuram, pamatojoties uz to, 10 dienu laikā ir jāpieņem lēmums par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai par disciplinārlietas izbeigšanu.

Ņemot vērā, ka KNAB priekšnieks patlaban iepazīstas ar slēdzienu un tajā ietvertajiem ierosinājumiem, plašāka informācija par komisijas slēdzienu līdz priekšnieka attiecīgajam rīkojumam netiek sniegta, norāda birojā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Strīķei tiek pārmests, ka viņa bez Vilnīša saskaņojuma ir sniegusi intervijas trim medijiem - portālam ''pietiek.com'', TV3 raidījumam "Nekā personīga" un TV5 raidījumam "Bez cenzūras". Rīkojumā par disciplinārlietas sākšanu esot norādīts, ka Strīķe pārkāpusi biroja iekšējās darba kārtības noteikumus, proti, bez saskaņojuma pausts KNAB oficiālais viedoklis.

Iepriekš uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināts KNAB priekšnieka vietnieks Alvis Vilks. Vilks atstādināts, lai izvērtētu iespējamos pārkāpumus Vilka rīcībā, nolaidīgi pildos savus pienākumus, viņa iespējamo ilgstošu bezdarbību un maldinošās informācijas sniegšanu saistībā ar 2006. gadā sākto un nepabeigto PHARE programmas līdzfinansēto projektu KNAB integrētās informācijas sistēmas un lokālās datubāzes izstrādei.

Konflikts KNAB, kas ilgst jau vairāk nekā gadu, saasinās aizvien vairāk. Gan Vilnītis, gan viņa vietnieki – Juta Strīķe un Alvis Vilks - nāk klajā ar dažādiem paziņojumiem, dodot mājienus par katras puses iespējamiem pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!