Foto: LETA

No piektdienas līdz svētdienai aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) piedalīsies 48. Minhenes drošības konferencē, kur tiksies ar aizsardzības un drošības ekspertiem no visas pasaules, lai pārrunātu aktuālos drošības jautājumus, informēja Aizsardzības ministrija.

Konferencē spriedīs par Eiropas attiecībām ar Āzijas valstīm, kā arī par "Arābu pavasara" ietekmi uz drošības situāciju pasaulē. Konferencē piedalīsies Ēģiptes, Kataras, Lībijas un Tunisijas līderi, kas stāstīs par situācijas attīstību, par jaunajām iespējām un potenciālajiem draudiem. Tāpat tiks pārrunāta arī situācija Sīrijā un Irānā.

"Viens no svarīgākajiem jautājumiem būs globālā spēku samēru maiņa, kuras pamatā ir jaunā Amerikas starptautiskās un drošības politikas stratēģija pievērsties Klusā okeāna reģionam," norāda Minhenes drošības konferences priekšsēdētājs Volfgangs Išingers.
"Par to, kā šis lēmums ietekmēs drošības situāciju Eiropā, diskutēsim ar ekspertiem no Amerikas, Ķīnas, Indijas un Austrālijas."

Tāpat tiks apsvērtas arī resursu apvienošanas iespējas aizsardzības spēju nodrošināšanā, jo lielākā daļa Eiropas valstu finanšu krīzes ietekmē ir bijušas spiestas samazināt aizsardzības budžetu.

Pēdējo desmit gadu laikā Minhenes drošības konference ir kļuvusi par ļoti nozīmīgu notikumu. Konference ir platforma globālam dialogam, tā ir neatkarīga, uz nākotnes risinājumiem orientēta speciālistu tikšanās, kuras laikā tiek pārrunātas drošības aktualitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!