Pagaidām ir pretrunīga informācija par to, vai aizturētais Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta darbinieks Edgars Gulbis bēgšanas mēģinājuma laikā bijis roku dzelžos.
Gulbja advokāts Aleksandrs Ogurcovs ceturtdienas rītā sacīja, ka viņa aizstāvamais atradies automašīnā ar četriem policistiem un bijis saslēgts roku dzelžos.

Vēlāk pēc premjera Aigara Kalvīša (TP) un iekšlietu ministra Ivara Godmaņa (LPP/LC) tikšanās amatpersonas paziņoja, ka Gulbis konvojēšanas laikā atbrīvojies no roku dzelžiem un tad bēdzis, ielecot Daugavā.

Savukārt Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis šopēcpusdien žurnālistiem norādīja, ka Gulbis konvojēšanas laikā neesot bijis saslēgts roku dzelžos.

Tā bijusi darbinieku nolaidība, un vainīgie darbinieki tikšot sodīti.

Aizturētais automašīnā atradies aizmugurējā sēdeklī kopā ar vienu operatīvo darbinieku un bēdzis caur viņa pusē esošajām durvīm.

Mašīnas ātrums bēgšanas brīdī bijis ap 50 kilometriem stundā, stāstīja Lieljuksis.

Jau ziņots, ka Gulbis trešdien pagaidām mīklainos apstākļos uz Salu tilta Rīgā izkritis no policijas automašīnas un iegāzies Daugavā. Viņš ar smagām traumām nogādāts Gaiļezera slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!