Foto: AFP/Scanpix
Valsts aizsardzības objektu un iepirkumu centrs aizsardzības vajadzībām paredzējis slēgt 19,62 miljonus eiro vērtu līgumu ar SIA "Lumina Group" par nakts redzamības monokļu un briļļu piegādi, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā publicētais paziņojums par sarunu procedūras rezultātiem.

Kopējā līgumcena ir 19 620 346 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Pasūtītājs norādījis, ka līgumu var noslēgt tikai ar konkrētu piegādātāju, jo pasūtītājam nepieciešamas papildu piegādes no sākotnējā preču piegādātāja, lai papildinātu vai daļēji nomainītu tā rīcībā jau esošās preces vai iekārtas, jo, izvēloties citu preču piegādātāju (ražotāju), pasūtītājam vajadzētu iepirkt preces, kuras tehniski atšķirtos no tā rīcībā jau esošajām precēm, un šāda atšķirība radītu ar preču vai iekārtu uzturēšanu un ekspluatāciju saistītas grūtības.

Kā paredzamā piegādes vieta norādīta Rīga, Vagonu iela 38, kur, citastarp, atrodas Nacionālo bruņoto spēku Apgādes un pakalpojumu centrs.

"Lursoft" dati liecina, ka vairumtirgotājs "Lumina Group" Uzņēmumu reģistrā reģistrēts 2000. gada oktobrī un tā vienīgā īpašniece un valdes priekšsēdētāja ir Zane Eleksa, kura ir arī patiesā labuma guvēja uzņēmumā. Valdē darbojas Signe Zariņa.

Pēc "Lursoft" datiem 2019. gadā uzņēmums apgrozīja 4,47 miljonus eiro un gadu noslēdza ar 725 663 eiro peļņu. Uzņēmumā strādāja septiņi darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!