Foto: DELFI
Latvijas autoceļu pārvaldītājs "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) par 4,013 miljoniem latu sakārtos divus valsts pirmās šķiras autoceļu maršrutus, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētais paziņojums.

Konkursā par autoceļa P4 Rīga-Ērgļi posma Kastrāne-Ķeipene (no 61,13. kilometra līdz 69,1. kilometram) rekonstrukciju LVC saņēma trīs piedāvājumus, un par konkursa uzvarētāju atzīts kompānijas "Binders" piedāvājums. LVC sākotnēji paredzēja, ka autoceļa Kastrāne-Ķeipene rekonstrukcija izmaksās trīs miljonus latu, bet "Binders" apņēmies autoceļu rekonstruēt par 2,931 miljonu latu.

Savukārt autoceļa P124 Ventspils-Kolka posma Sīkrags-Mazirbe (no 50,10. kilometra līdz 56,30. kilometram) rekonstrukcija izmaksās 1,083 miljonus latu, kas ir par 717,2 tūkstošiem mazāk, nekā LVC sākotnēji paredzēja.

Autoceļa posma Sīkrags-Mazirbe rekonstrukcijai LVC saņēma trīs piedāvājumus, un tiesības rekonstruēt minēto posmu konkursā ieguva "Saldus ceļinieks".

LVC arī informē, ka līgums ir saistīts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektu.

Pēc "Lursoft" informācijas, 2009.gadā LVC strādāja ar 7,404 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 23,6% mazāk nekā 2008.gadā, savukārt LVC peļņa bija 37,4 tūkstoši latu, kas ir pieaugums par 48,6%.

LVC izveidots 2004.gada nogalē un pieder valstij. LVC pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!