Kāds pilsonis par izsmeļošu atbilžu nesniegšanu iesūdzējis tiesā Saeimas Parlamentāro izmeklēšanas komisiju "Latvijas kuģniecības" un citu stratēģiski svarīgu objektu privatizācijas jautājumā, kā arī Saeimas Tautsaimniecības un Juridiskās komisijas.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Kārlis Leiškalns pastāstīja, ka prasītājs regulāri rakstot komisijai vēstules, prasot paskaidrot dažādas likumdošanas normas, uz kurām Leiškalns konsekventi esot atbildējis, taču minētais pilsonis sūtījis jautājumus atkārtoti.

Leiškalns uzsvēra, ka, viņaprāt, minētā cilvēka rīcība uzskatāma par ņirgāšanos par valsti. Atsevišķos gadījumos arī no sūdzētāja puses izskanējuši nievājoši un aizkaroši izteikumi par valsts amatpersonām, tādēļ Leiškalns arī apspriedies ar advokātiem par iespēju ierosināt lietu par personas cieņas un goda aizskaršanu.

Savukārt jaunievēlētais parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Imants Burvis norādīja, ka šis būs viens no pirmajiem precedentiem, kad tik uzsākts tiesas process, kurā pilsonis vēršas pret valsti.

Burvis arī informēja, ka komisija lūgs Ministru prezidentu Andri Bērziņu pamatot, kādos gadījumos tiek piemērota konfidencialitāte, kāda pašlaik piemērota celulozes rūpnīcas projektam, "Latvijas kuģniecības" privatizācijai un daudziem citiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!