Pēc dienesta izmeklēšanas par augustā notikušo avāriju Ādažos, kurā gāja bojā viens karavīrs un vēl deviņi guva dažādas traumas, disciplinārsodi tika piemēroti kopumā 11 Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Sauszemes spēku (SZS) 1.kājnieku bataljona (KB) amatpersonām, informē NBS.

Bruņoto spēku komandieris ģenerālmajora Jura Maklakova apstiprinātajā NBS Ģenerālinspekcijas veiktajā dienesta izmeklēšanā secināts, ka ceļu satiksmes negadījumu netieši veicinājusi nepietiekama dienesta organizācija personāla vadībā un uzdevumu izpildes kontrole SZS kopumā un SZS 1.KB.

Maklakovs jau arī esot uzdevis pēc valsts svētkiem sākt komplekso pārbaudi SZS. Komplekso pārbaudi uzdots veikt NBS Apvienotā štāba un Spēku veidu un pavēlniecību speciālistiem. Pēc kompleksās pārbaudes rezultātu analīzes tiks izvērtēta SZS vadības atbildība dienesta organizācijā un izpildes kontrolē SZS kopumā.

Dienesta izmeklēšanas materiāli ir nosūtīti NBS Militārajai policijai, kas turpina izskatīt Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē sākto kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 260.panta - ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšana.

Patlaban nepieciešamo medicīnisko aprūpi stacionārajā ārstēšanas iestādē turpina saņemt viens no ceļu satiksmes negadījumā cietušajiem karavīriem.
Jau ziņots, ka 18.augustā, braucot no Ādažu bāzes uz poligonu, ceļu satiksmes negadījumā iekļuva NBS pārstāvjus pārvadājošā automašīna "Mercedes-Benz 240 GD". Novirzoties no ceļa brauktuves, tā ietriecās kokā, kā dēļ cieta desmit karavīri.

Viens no karavīriem - dižkareivis Mārtiņš Gailis - 21.augustā klīniskajā universitātes slimnīcā "Gaiļezers" no gūtajām traumām mira. Mirušais dižkareivis avarējušā automašīnā atradies kā pasažieris. Gaiļa tuvinieki likumā paredzētajā kārtībā saņems kompensāciju, jo dižkareivis nāvējošās traumas guva, pildot dienesta pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!