Trešdien Dziesmu un deju svētku padomes sanāksmē ar kultūras ministres Helēnas Demakovas (TP) ieteikumu par priekšsēdētāju vēlreiz apstiprināts pērn novembrī ievēlētais Raimonds Pauls, informēja sekretāre Inta Šoriņa.
Padomes locekļi sēdē apstiprināja arī tautas mākslas ekspertu ieteikumu Dziesmu un deju svētkus organizēt 2008.gadā no 6.jūlija līdz 12.jūlijam, bet lai varētu tiem sagatavoties, padome ieteiks Ministru kabinetam apstiprināt 2008.gada 10.jūliju un 11.jūliju par oficiālajām brīvdienām.

Šoriņa informēja, ka Dziesmu un deju svētku padome ieteica Kultūras ministrijai turpmākai apstiprināšanai virzīt māksliniecisko padomi.

Rīgas domes pārstāvis Eduards Raubiško informēja, ka Mežaparka Lielajā estrādē tiks uzlabota akustika, izveidots akustiskais jumts, pārkārtotas skatītāju vietas, papildinātas dalībnieku vietas, uzlabota infrastruktūra dalībnieku un apmeklētāju ērtībām, kā arī drošībai.

Uz sanāksmi bija ieradusies kultūras ministre Helēna Demakova (TP), bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP), finanšu ministrs Oskars Spurdziņš (TP), Finanšu ministrijas valsts sekretāre Irēna Krūmane, Rīgas domes pārstāve Helmī Stalte (TB/LNNK), Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Olga Kokāne, tautas lietišķās mākslas pārstāve Aija Jansone, profesionālās mūzikas pārstāvis Juris Karlsons, pieaugušo koru pārstāvis Māris Sirmais, skolēnu koru pārstāvis Arvīds Platpers un tautas mūzikas pārstāve Māra Vanaga.

Saskaņā ar likumu Dziesmu un deju svētku padomes sanāksmēm jānotiek reizi trijos mēnešos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!