Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāra vietnieks nodokļu jautājumos būs līdzšinējais ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktors Juris Stinka, portālu "Delfi" informēja FM pārstāve Baiba Melnace.

Stinka FM sistēmā strādā jau kopš 2001.gada – sācis kā muitas eksperts, tad turpinājis darbu kā nodaļas priekšnieks VID galvenajā muitas pārvaldē, sekojis trīs gadus ilgs darbs Briselē Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā ES specializētā atašeja muitas jautājumos amatā.

Kopš 2007.gada Stinka bija FM Nodokļu politikas departamenta direktora vietnieks, kopš 2010.gada marta – Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktors.

Stinka ir ieguvis jurista izglītību Latvijas Universitātē un muitas inspektora profesionālo kvalifikāciju Francijas muitas skolā, kā arī papildinājis zināšanas Harvardas Kenedija skolā.

"Stinkas profesionālā pieredze un izglītība dod labu izpratni par Valsts ieņēmumu dienesta, kā arī Finanšu ministrijas darbību nodokļu, muitas un grāmatvedības jomā," norāda ministrijā. Savukārt Francijā gūtā izglītība un ES institūcijās iegūtā pieredze dod iespēju salīdzināt Latvijā izveidoto sistēmu ar citu ES valstu nodokļu un muitas sistēmām un identificēt jomas, kurās nepieciešami uzlabojumi. Ar Stinkas tiešu līdzdalību ir tapis nodokļu sistēmas attīstības vidēja termiņa pamatnostādņu projekts, kā arī ēnu ekonomikas samazināšanas plāns.

Uz vakanto FM Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora amatu tiks izsludināts atklāts konkurss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!