Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmdien piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu - Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas nekustamā īpašuma pārvaldes direktoram Dainim Žagaram, kurš mēģināja naudu izspiest no komunikāciju dizaina aģentūras "Z.O.O.M.".
Tiesa apcietinājumu piemēroja, balstoties uz izdarītā nozieguma smagumu un sabiedrisko bīstamību, kā arī faktu, ka Žagars varētu traucēt objektīvai lietas apstākļu izmeklēšanai, informē Drošības policija (DP).

Ar iesniegumu par izspiešanu policijā vērsās firmas direktors Ēriks Stendzenieks.

Izspiešana saistīta ar trīs gadus vecu līgumu par reklāmas izvietošanu Dzelzavas ielā 53 - "Coca Cola" plakātu iepretim "Mēbeļu namam". Toreiz "Z.O.O.M." ar sava bijušā darbinieka palīdzību esot Žagaram samaksājis 3000 latu, lai viņiem nebūtu jāmaksā par laukuma izmantošanu.

Šogad janvārī Žagars sazinājies ar aģentūru atkal un pieprasījis vēl 6000 latu, pretējā gadījumā draudot piesūtīt rēķinu par trim gadiem, kas būtu aptuveni 16 000 latu. Viņš neslēpis, ka nauda domāta viņam, jo arī iepriekšējā reizē bija iedevis čeku, ka "Z.O.O.M" esot veicis ēku siltināšanas un hermetizācijas darbus minētajā priekšpilsētā, ko aģentūra neesot darījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!