Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP) ceturtdien pirmajā oficiālajā padomes sēdē par jauno priekšsēdētāju ievēlēja "Jaunā laika" izvirzīto pārstāvi Imantu Rākinu, liecina "Delfi" rīcībā esošā informācija.
Šo pirmdien NRTVP saņēma Saeimas prezidija apstiprināto jaunievēlēto kandidātu sarakstu.

Pirms nedēļas jaunievēlētajiem padomes locekļiem bija pirmā neformālā tikšanās, kuras laikā viņi iepazinās ar padomē strādājošajiem darbiniekiem un padomes nozarēm, lai varētu līdz ceturtdienai izlemt, kuru no tām katrs vēlētos pārvaldīt.

NRTVP Saeima ievēlēja divus Zaļo un zemnieku savienības izvirzītos kandidātus - bijušo žurnālistu Aivaru Berķi un aktieri Imantu Skrastiņu, Latvijas Pirmās partijas izvirzīto Ministru prezidenta Aināra Šlesera padomnieci Unu Ulmi-Silu, partijas "Jaunais laiks" izvirzīto Imantu Rākinu un Tautas partijas virzīto kandidātu Latvijas Kultūras fonda priekšsēdētāju Pēteri Bankovski, kā arī "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" virzīto kandidāti 7.Saeimas deputāti Aīdu Prēdeli. Darbu padomē turpina Oļģerts Dzenītis, Andris Mellakauls un Dace Ķezbere.

NRTVP veido Saeima, padomes pilnvaru laiks ir četri gadi. Ik pēc diviem gadiem nomaina tos padomes pārstāvjus, kuri nostrādājuši četrus gadus. Padomē nedrīkst būt vairāk par trim locekļiem no vienas politiskās organizācijas vai partijas. Priekšsēdētāju un viņa vietnieku NRTVP ievēlē 14 dienu laikā pēc iepriekšējā priekšsēdētāja un viņa vietnieka pilnvaru beigšanās.

Padomes locekļus var atkārtoti ievēlēt padomes sastāvā ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!