Par Krievijas vēstnieku Latvijā varētu kļūt bijušais Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Aleksandrs Vešņakovs, ziņo Krievijas laikraksts "Vedomosti".
Trešdien Vešņakovs apmeklējis Krievijas Valsts domes Ārlietu komiteju, kur slēgtajā sēdē tika apspriestas vēstnieka amata kandidatūras. Sēdes rezultāti netika izpausti. Vešņakovs izvairījās no atbildēm par sēdes rezultātiem, atklājot tikai, ka varētu kļūt par vēstnieku vienā no Eiropas valstīm.

Laikraksta avoti domē atklājuši, ka komiteja atbalstījusi Vešņakova iecelšanu par vēstnieku Latvijā.

Vēstnieka kandidatūru apstiprina Ārlietu ministrijas kolēģija, kandidatūra tiek apspriesta Valsts Domes un Federācijas padomes komitejās, pēc tam jāsaņem attiecīgas valsts piekrišana un tad prezidentam jāparaksta rīkojums par vēstnieka iecelšanu. Laikraksta avots norādījis, ka "saskaņošana parlamentā ir tikai formalitāte – ja Ārlietu ministrijā ir izvēlējušies vēstnieku, tad viss jau ir izlemts".

Laikraksta avots skaidrojis, ka vēstnieka maiņa saistīta ar Maskavas vēlmi aizvietot šajā amatā bijušo enerģētikas ministru Viktoru Kaļužniju, "kurš pārāk aktīvi aizstāvējis Krievijas naftas kompāniju intereses".

Krievijas vēstniecībā Latvijā norādīja, ka nav saņemta informācija par iespējamo vēstnieka maiņu, un baumas vēstniecība nekomentē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!