Foto: LETA
Par Latvijas Universitātes (LU) rektora amatu cīnīsies esošais rektors profesors Mārcis Auziņš un LU Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Komunikācijas studiju nodaļas vadītāja profesore Inta Brikše, informēja LU Senāta sekretāre Ilze Upacere.

Auziņu rektora amatam izvirza Ķīmijas fakultāte, Teoloģijas fakultāte, Medicīnas fakultāte, LU Matemātikas un informātikas institūts, Fizikas un matemātikas fakultāte, Ekonomikas un vadības fakultāte, LU Fizikas institūts un LU Cietvielu fizikas institūts. Brikši rektora amatam izvirza LU Studentu padome un Sociālo zinātņu fakultāte.

Līdz šī gada 21.aprīļa plkst.12 rektora amata pretendentiem LU Senāta sekretariātā jāiesniedz LU vadības programma un CV, kas 21.aprīlī tiks publicēti LU portālā "http://www.lu.lv/velesanas/".

Rektoru Satversmes sapulce ievēl uz četriem gadiem. Rektora vēlēšanas notiek aizklātā balsošanā. Par ievēlētu rektora amatā atzīstams pretendents, kurš saņēmis vairāk par pusi balsu no to universitātes Satversmes sapulces dalībnieku skaita, kas piedalījušies vēlēšanās.

Plašāku informāciju par Latvijas Universitātes rektora vēlēšanām var atrast internetā "http://www.lu.lv/velesanas/".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!