Foto: LETA

Pirms sestdien plānotā Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresa politiskā spēka priekšsēdētāja amatam ir izvirzīts pašreizējais partijas vadītājs Augusts Brigmanis, Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze, kā arī LZS valdes loceklis Ringolds Arnītis, liecina politiskā spēka publicētā informācija.

Sestdien Jelgavā notiks ikgadējais LZS kongress, kurā vairāk nekā 300 LZS biedru, kas deleģēti no 72 LZS nodaļām, piedalīsies partijas amatpersonu vēlēšanās.

LZS kongresa delegātiem būs jāpārvēl partijas priekšsēdētājs, divi partijas priekšsēdētāja vietnieki un desmit valdes locekļi, pa diviem valdes locekļiem no katra reģiona, centrālās revīzijas komisijas priekšsēdētājs, centrālā revīzijas komisijas un goda tiesas priekšsēdētājs, informē politiskais spēks.

LZS priekšsēdētāja amatam ir izvirzīts pašreizējais partijas vadītājs Brigmanis, ZZS valdes priekšsēdētājs un LZS priekšsēdētāja vietnieks Krauze un LZS valdes loceklis Ringolds Arnītis.

Brigmanis laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai" intervijā, kas publicēta trešdien, 10. aprīlī, norādījis, ka "divas trešdaļas no LZS biedriem ir ar uzstādījumu, ka nepieciešamas pārmaiņas, viena trešdaļa – ka strādāt jāpaliek man".

"Kopējais fons ir vērsts uz to, ka partijai vajadzīga jauna vadība. Kā mainīties partijai – viedokļi ir atšķirīgi. Viena nostāja ir, ka jāatgriežas pie saknēm un pamatvērtībām, kas gadu laikā varbūt pazaudētas, un tāpēc rezultāti pēdējās Saeimas vēlēšanās bijuši slikti, un vainojams pie tā esot es kā vēlēšanu kampaņas organizators," norādījis Brigmanis. Viņš intervijā prognozējis, ka "ar ļoti lielu varbūtības pakāpi" nepaliks par partijas vadītāju.

Vēstīts, ka pirms diviem gadiem Brigmanis LZS kongresā teica, ka būtu gatavs nodot vadību arī jauna un enerģiska cilvēka rokās, jo partijā ir jānotiek paaudžu maiņai.

Jāatgādina, ka 2017. gadā uz LZS priekšsēža amatu bija izvirzīts arī bijušais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), taču viņš savu kandidatūru aptuveni mēnesi pirms politiskā spēka kongresa atsauca.

LZS rindās ir ap 1500 biedru. LZS ar Latvijas Zaļo partiju veido politisko apvienību ZZS. Apvienībai ir noslēgts sadarbības līgums arī ar Liepājas partiju, partiju "Latvijai un Ventspilij", kā arī Daugavpils novada partiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!