Brīvības pieminekli par vienu miljonu latu jau trešo gadu pēc kārtas apdrošinās AAS “BTA”, informēja apdrošināšanas sabiedrības valdes locekle Jeļena Alfejeva.
Kā norādīja apdrošināšanas sabiedrības pārstāve, “BTA” to apdrošinās par saviem līdzekļiem.

Apdrošināšanas objekts ir viss Brīvības piemineklis, proti, gan tā konstruktīvie elementi, iekšējā un ārējā apdare, gan iekšējās inženiertehniskās komunikācijas, gan pieminekļa skulptūras un citi mākslinieciskie veidoli.

Piemineklis ir apdrošināts pret uguns risku, kā arī pret vētras, krusas, dūmu, plūdu nodarītajiem zaudējumiem, mehāniskā transportlīdzekļa uzbraukšanu, šķidrumu noplūdi no bojātiem cauruļvadiem, zemes noslīdējumiem un iegruvumiem, ļaunprātīgu bojāšanu.

Brīvības pieminekļa apdrošināšanas noteikumi paredz, ka, notiekot apdrošināšanas gadījumam, “BTA” sedz zaudējumus pilnā apmērā, neveicot apdrošinātā objekta pārvērtēšanu un zemapdrošināšanas principu lietošanu. Atlīdzības saņēmējs, notiekot apdrošināšanas gadījumam, ir Rīgas pilsētas uzņēmums “Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu pārvalde”.

Polisē ir noteikts, ka apdrošināšanas atlīdzība tiek izmaksāta ar nosacījumu, ka tā tiek izmantota tikai un vienīgi notikušo negadījuma seku novēršanai, atjaunojot Brīvības pieminekli.

Alfejeva sacīja, ka pagaidām gan “BTA” apdrošināšana pilda tikai nodrošinājuma lomu, jo vēl nav iesniegti pieprasījumi par zaudējumu atlīdzināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!