Foto: Publicitātes foto

Par 328 100 eiro izbūvēta jauna multifunkcionāla mācību un pasākumu telpa Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolā, informēja Kuldīgas Attīstības aģentūras vecākā projektu vadītāja Madara Dravniece.

V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolā noslēgušies būvdarbi un telpu iekārtošana - agrākā sporta zāle pēc remonta pārtapusi par pasākumu un mācību telpu, kas skolai bija ļoti nepieciešama, kā arī atjaunotas vairākas klases.

Vēl skolēnu un skolotāju vajadzībām iegādātas ergonomiskas mēbeles, nepieciešamas aprīkojums un informācijas tehnoloģiju iekārtas 75 104 eiro vērtībā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Iegādātas dokumentu kameras, interaktīvs ekrāns un galds, portatīvie datori un planšetes. Tādējādi skolas audzēkņi un skolotāji ieguvuši jaunas iespējas, lai varētu mūsdienīgi strādāt labos apstākļos.

Skolas direktora pienākumu izpildītāja Inese Astaševska stāstīja, ka V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskola ir ieguvusi multifunkcionālu zāli un mācību kabinetus, ko pilnvērtīgi izmantos visu mācību gadu. Zālē notiks pasākumi, mēģinājumi bērnu deju kolektīvam "Pūpoliņi", tāpat 7.klašu un 10.klašu skolēni šeit apgūs teātra mākslas pamatus. Arī izlaidumi turpmāk varēs notikt skaistā, pasākumiem piemērotā telpā, piebilda Astaševska.

Covid-19 dēļ, kad skolēni mācījās attālināti, būvdarbi varēja sākties agrāk nekā sākotnēji bija plānots. Darbus pēc SIA "JD projekts" būvprojekta veica būvfirma SIA "Pretpils", tie izmaksāja 328 100 eiro, ieskaitot PVN, bet būvuzraudzību nodrošināja SIA "Būves un būvsistēmas".

Darbi norisinājās, īstenojot programmas "Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi" otrās kārtas projektu "Kuldīgas novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana", kurā tiek atjaunotas trīs Kuldīgas novada skolas. Visu trīs skolu projekta attiecināmo izmaksu apmērs ir 6 191 461 eiro. 3 493 257eiro ir no Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzekļiem, 1 888 742 eiro - Kuldīgas novada pašvaldības finansējuma daļa, bet 809 461 eiro - valsts budžeta dotācija pašvaldībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!