Nākamās nedēļas sākumā no Cēsīm uz psihiatriskajām ekspertīzēm Rīgā, Tvaika ielas psihoneiroloģiskajā slimnīcā, plānots nogādāt Cēsu rajona Raiskuma pagasta internātskolas skolotāju, kuru pagājušā gada beigās aizturēja uz aizdomu pamata par netiklām darbībām ar nepilngadīgu zēnu.
Nākamajā nedēļā uz Rīgu veikt ekspertīzes plānots nogādāt arī šajā lietā cietušo, 1984.gadā dzimušo zēnu, BNS trešdien uzzināja Cēsu policijā.

Aizdomās turamajam K. pēc aizturēšanas vienreiz Strenču psihiatriskajā slimnīcā jau veiktas ekspertīzes, taču tajās nav rasta atbilde, vai 1948.gadā dzimušais vīrietis ir saucams pie atbildības vai nē. Tādēļ nolemts veikt papildu ekspertīzes.

Interesanti, ka aizdomās turamais septiņdesmitajos gados jau divas reizes ir ārstējies psihoneiroloģiskajā slimnīcā, taču tas viņam nav liedzis strādāt par skolotāju.

Internātskolas skolotājs aizturēts pagājušā gada decembrī pēc Cēsu rajona Skolu valdes ziņotā un cietušā liecībām.

Cietušais liecinājis, ka laikā no 1997. līdz 1999.gadam aptuveni 50 gadus vecais K. veicis netiklas darbības savā dzīves vietā un citur, kur, kā sacījis aizturētais, viņi spēlējušies. Reizēm šāda "spēlēšanās" notikusi vannas istabā pēc mazgāšanās un citās reizēs.

Savukārt Skolu valdei licies aizdomīgi, ka šajā lietā cietušais visu laiku bijis kopā ar aizdomās turamo - viesojies pie viņa majās, kā arī bieži vien sagaidīts pie skolas durvīm. Tas licies aizdomīgi, jo starp abiem šajā lietā iesaistītajiem nav nekādas radniecības.

Policijas darbiniekiem gan izdevies noskaidrot, ka daudzbērnu ģimenes, no kuras nāk zēns, māte ir pazīstama ar aizdomās turamo un par notikušo neko nav zinājusi.

Viņa arī ļāvusi savam dēlam doties pie vīrieša viņa nakts dežūru laikā, jo neko ļaunu nav nojautusi.

Pašlaik aizdomās turamajam K., kurš savulaik bijis precējies un kuram ir divas pilngadīgas meitas, drošības līdzeklis nav piemērots.

Viņam arī līdz šim nav uzrādīta apsūdzība un turpinās apjomīgās lietas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!