Valsts ieņēmumu dienests (VID) šogad, pārbaudot valsts amatpersonu deklarācijas, konstatējis 70 pārkāpumus, par kuriem piemērots administratīvais sods un uzlikti naudas sodi kopsummā par Ls 1 105. Šogad VID pārbaudījis 139 valsts amatpersonu darbību, kas ir 0,34% no pārbaudāmo amatpersonu skaita.
Administratīvo pārkāpumu kodeksa (APK) 166.27 panta kārtībā par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā sodītas 11 amatpersonas un uzlikti naudas sodi - kopsummā Ls 320. Vienai amatpersonai par šādu pārkāpumu izteikts mutvārdu aizrādījums.

Saskaņā ar 166.27 pantu par amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktā termiņā sodītas 53 amatpersonas. Par to piemēroti naudas sodi kopsummā par Ls 485, 3 amatpersonām izteikti mutvārdu aizrādījumi.

APK 166.30 panta kārtībā par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu sodītas 4 amatpersonas, uzlikti naudas sodi kopsummā par Ls 190, 1 amatpersona brīdināta mutiski.

Par deklarācijas savlaicīgu neiesniegšanu un valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu APK 166.27 un 166.30 pantu kārtībā ar Ls 30 naudas sodu sodīta viena amatpersona.

Viena amatpersona ar Ls 80 sodīta saskaņā ar trim APK pantiem - par deklarācijas neiesniegšanu noteiktā termiņā saskaņā ar 166.27 pantu, nelikumīga ietekmējama (korumpējama) stāvokļa neizbeigšanu saskaņā ar APK 166.28 pantu un par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu neievērošanu saskaņā ar APK 166.30 pantu.

Šogad saistībā ar valsts amatpersonu iesniegtajām deklarācijām VID Finansu policijas pārvaldei nosūtītas divas lietas, viena no tām jau ir izskatīta, un valsts amatpersona administratīvi sodīta. Vienas valsts amatpersonas lietu VID nosūtījis Ģenerālprokuratūrai. Vienā gadījumā nav uzsākta administratīva pārkāpumu lieta, jo ierosināta krimināllieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!