Foto: LETA

Partijas "Progresīvie" kongresā sestdien tika ievēlēta jauna partijas vadība – Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja vietniece Justīne Panteļējeva un Saeimas deputāts Andris Šuvajevs, "Delfi" informēja partijas pārstāvji.

"Partijas vadībā šobrīd ir viens cilvēks no Rīgas domes un viens no Saeimas. Ticu, ka šāda konfigurācija nodrošinās līdzsvaru starp partijas pārstāvjiem pašvaldību un nacionālā līmenī," pēc ievēlēšanas atzīmēja partijas līdzvadītāja Panteļējeva.

"Mūsu galvenais fokuss ir uz iekšējo attīstību. Ja vēlamie kļūt vēl spēcīgāki, biedriem ir jābūt vēl iesaistītākiem partijas procesos. Jo vairāk cilvēku būs iesaistīti politikā, jo labāka dzīve būs Latvijā, " pauda partijas līdzvadītājs Šuvajevs.

Partijas valdē ievēlēti deviņi cilvēki: Justīne Panteļējeva, Andris Šuvajevs, Mairita Lūse, Antoņina Ņenaševa, Dāvis Lodziņš, Kaspars Briškens, Zane Pūpola, Atis Švinka un jaunatnes organizācijas "Protests" valdes loceklis Niks Derums.

Jaunā valde apstiprināta, 120 biedriem balsojot "par" un 4 balsojot "pret".

Tāpat partijas biedri ievēlēja jaunu partijas Ētikas un Revīzijas komisiju. Ētikas komisijā ievēlēti Elīza Lasmane, Agnese Logina un Leila Rasima, savukārt Revīzijas komisijā Sandra Spūle, Paula Zvejniece un Baiba Puisīte.

Kongresā tika pieņemti arī statūtu grozījumi, kuri paredz jaunas institūcijas – partijas domes izveidi. Domē ietilps visi partijas valdes locekļi, Saeimas, Eiropas Parlamenta un pašvaldību deputāti, deleģēti pārstāvji no partijas nodaļām.

Dome pārraudzīs partijas politisko darbību un rūpēsies par to, lai nodrošinātu plašāku biedru iesaisti partijas darbā. Par šīm izmaiņām nobalsoja 122 kongresa delegāti, 6 balsoja pret.

Partijas dome tiek dibināta, lai nodrošinātu plašāku biedru iesaisti partijas darbā.

"Progresīvie" ir sociāldemokrātiska partija, kas dibināta 2017. gadā. Partiju pārstāv desmit deputāti Saeimā, 11 deputāti Rīgas domē "Par!/Progresīvie" frakcijā un vēl trīs deputāti Smiltenē un Rēzeknē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!