Rīgas domes (RD) Pilsētas attīstības komiteja trešdien atbalstīja darba līguma laušanu ar bijušo Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāju Intu Pujātu, kas vainots būvprojekta nelikumīgā saskaņošanā, un viņa vietā apstiprināšanai domē virza pašreizējo Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja pienākumu izpildītāju Andi Cini.
RD portālu "Delfi" informēja, ka Cinis dzimis 1961. gadā, beidzis Rīgas Politehniskā institūta Arhitektūras fakultāti ar specializāciju kultūras pieminekļu restaurācijā, ieguvis maģistra grādu Jorkas universitātē Lielbritānijā arhitektūras pieminekļu saglabāšanā.

Līdz 2006. gadam Cinis strādājis par Rīgas Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas priekšnieku, pašlaik ir Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja pienākumu izpildītājs.

Jau vēstīts, ka pērn septembrī Pujāts uz RD Revīzijas komisijas pārbaudes laiku jau tika atstādināts no Būvvaldes vadītāja amata. Iemesls šādam Pilsētas attīstības departamenta rīkojumam bija Rīgas vicemēra Andra Ārgaļa (TP) uzdevums, kā arī Revīzijas komisijas priekšsēdētāja rīkojums un atzinums par ēkas nojaukšanas projekta un jaunbūves rekonstrukcijas projekta Silmaču ielā 1 atbilstību spēkā esošajiem Latvijas normatīvajiem aktiem.

Saistībā ar pārkāpumiem būvprojekta saskaņošanā Silmaču ielā 1 Rīgas tiesas apgabala prokuratūra aicināja saukt pie amata atbildības Rīgas Būvvaldes vadību. Būvprojekta saskaņošanas laikā Būvvaldes vadītājs bija Pujāts. Pagājušā gada 8.novembrī Pujāts paziņoja, ka no 2007.gada 1.maija aizies no darba, taču to viņš izdarīja jau gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!