Par nesaskaņota mēra algas paaugstināšanas projekta iekļaušanu Rīgas domes Finanšu komitejas darba kārtībā komitejas referentei samazinās prēmiju, taču personāla daļas vadītāja, kas šādu projektu iesniegusi, tikusi cauri ar aizrādījumu.
Jūnija vidū bez saskaņošanas ar Rīgas mēru un Finanšu komitejas vadītāju Aivaru Aksenoku komitejas darba kārtībā parādījās projekts, kas paredzēja Aksenoka darba algu paaugstināt no 20 minimālajām algām uz 22. Tāpat projekts paredzēja pacelt algas vicemēriem un komiteju vadītājiem.

Projektu, pārkāpjot savas pilnvaras, darba kārtībā iekļāvušas personāldaļas vadītāja un komitejas referente, un tajā pašā dienā tika no darba kārtības izslēgts.

Pēc abu amatpersonu paskaidrojumu sniegšanas, mērs pārrunāja ar viņām radušos situāciju un nolēma samazināt prēmiju komitejas referentei. Mēra preses sekretāre Laila Spaliņa portālam “Delfi” sacīja, ka komitejas referente sodīta, jo tieši viņas pienākumos ietilpst pārbaudīt saskaņojumus uz dokumentiem.

Ja Rīgas domnieki piekritīs pieņemt sagatavoto lēmumprojektu mēra algu paaugstinātu no 1600 līdz 1760 latiem, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniekiem tā tiktu pacelta no 16 minimālām algām jeb 1280 latiem līdz 21 minimālajai algai jeb 1680 latiem. Savukārt komiteju priekšsēdētājiem darba samaksa pieaugtu par vienu minimālo algu jeb 80 latiem un sasniegtu 1040 latus.

Domes vadība skaidroja, ka pašreizējā situācijā Rīgas domes departamentu vadītāji, kuri ir komiteju vadītāju pārziņā, saņem aptuveni uz pusi augstāku darba samaksu, nekā paši komiteju vadītāji, tāpēc ir nepieciešams izvērtēt, vai šāda atalgojuma sistēma ir atbilstoša un turpināma.

Ņemot vērā komiteju vadītāju atbildību, koalīcijas padome apsvēra iespēju noteikt atbilstošāku atlīdzību komiteju vadītājiem un izpilddirektoram, kuri šobrīd pēc nodokļu nomaksas saņem ap 500 latiem mēnesī. Jautājums par darba samaksas sakārtošanu Rīgas domē tiks izskatīts pēc rūpīgas tā izvērtēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!