Ikgadējā balsojumā par Rīgas sakarīgāko pedagogu skolēni atzinuši Rīgas Kultūru vidusskolas skolotāju Persiju Ģedertu.

Par viņu konkursā nobalsots 395 reizes.

Otrajā vietā pēc balsojuma rezultātiem ierindojies bērnu un jauniešu centra "Daugmale" skolotājs Jānis Kalniņš, kurš saņēmis 235 balsis.

Savukārt trešo vietu ieguvusi Āgenskalna ģimnāzijas skolotāja Iveta Daude ar 203 balsīm.

Otrdien vakarā Spīķeru koncertzālē svinīgā apbalvošanas ceremonijā tika godināti akcijas "Rīgas Sakarīgākais skolotājs - 2009" 50 finālisti.

Šogad uzvarētāju sarakstā iekļuvuši skolotāji no 33 dažādām Rīgas izglītības iestādēm, finālā iekļūstot 25 skolotājām un 25 skolotājiem. Mācību priekšmetu TOP trijnieks šogad ir 16 dabaszinību, 14 matemātikas un 13 valodu skolotāji.

Šogad konkurss tiek rīkots piekto gadu.

Akcijas nosaukums ir īpaši izveidots, lai tas ietvertu gan tos skolotājus, kas interesanti un labi spēj pasniegt savu mācību priekšmetu, gan arī tos, kas ar savu pozitīvo, draudzīgo un atvērto attieksmi spēj komunicēt ar jauniešiem.

Akcija skolēnu vidū ir populāra, tādēļ, lai rezultāts būtu pēc iespējas objektīvāks, tā norisinājās divās kārtās, skolēniem no sākuma dodot iespēju balsot par jebkuru Rīgas pašvaldības izglītības iestādes pedagogu. Kārtai noslēdzoties, tika apkopoti 100 visvairāk balsu ieguvušie skolotāji, kas nonāca nākamajā kārtā.

Otrās kārtas noslēgumā abu kārtu iegūtās balsis summējušās kopā un noskaidroti 50 Rīgas sakarīgākie skolotāji, kas tiks sumināti svinīgajā apbalvošanas ceremonijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!