Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Piektdien, 5. martā, Valsts policija (VP) uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu par huligāniskām darbībām un mācību stundas norises traucēšanu Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Dace Kalniņa.

Pamatojoties uz iesniegumu no Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas (JTV) par to, ka, lietojot necenzētus vārdus, tika traucēta mācību stundas norise tiešsaistē, kā arī aizskarta pedagoģes cieņa un gods, VP uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā 11. panta pirmās daļas par sīko huligānismu.

Šobrīd notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu vainīgo personu, kura tiks saukta pie administratīvās atbildības.

Par sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot personu mieru un iestāžu darbu, var tikt piemērots naudas sods no 14 līdz 100 naudas soda vienībām jeb no 70 līdz 500 eiro.

Jau ziņots, ka publiskajā telpā nonāca video, kurā skolas audzēkņi pazemo un necenzētiem vārdiem apsaukā ilggadējo mācību iestādes matemātikas skolotāju.

JTV direktore Valentīna Maido apstiprināja, ka ir informēta par notikušo un apliecināja, ka jau ir sagatavots iesniegums Valsts policijā, aicinot izvērtēt skolēnu atbildību likuma priekšā.

"Ar vienu notikušajā iesaistīto audzēkni un viņa vecākiem ceturtdien tiksimies tiešsaistē, jo ģimene atrodas karantīnā, savukārt otrs skolēns ar vecākiem ieradīsies uz tikšanos klātienē, lai mēs kopīgi izrunātu šo viņu nepieņemamo rīcību," skaidroja Maido, piebilstot, ka pandēmijas laikā attālināto mācību laikā šādi gadījumi sāk atkārtoties arvien biežāk.

"Skolotāji ir neaizsargāti. Turklāt šādi gadījumi traucē mācīties tiem, kuri to vēlas," piebilda direktore.

Tiešsaistes matemātikas stundas 10 sekunžu video parādījās platformā "TikTok", un tajā viens no skolēniem skolotāju mudina pakārties, kam sekoja pavisam necenzēta leksika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!