Foto: DELFI
Par atbilstošāko pretendenti uz Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas trešā valdes locekļa amatu nominācijas komisija izvēlējusies finansisti Elitu Bušu, liecina informācija Veselības ministrijas (VM) mājaslapā.

Kā pastāstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders, nominācijas komisija Bušu atzinusi par piemērotāko kandidāti Stradiņa slimnīcas valdes locekļa amatam, kā arī viņa saņēmusi augstāko punktu skaitu no 19 pretendentiem, tomēr par pilntiesīgu valdes locekli viņa kļūs rīt, 19.augustā, kad slimnīcas ārkārtas dalībnieku sapulcē viņa šajā amatā tiks apstiprināta.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā pieejamā informācija, Buša absolvējusi Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierekonomikas fakultātes Starptautisko ekonomisko sakaru un muitas institūtu, kurā ieguvusi Muitas un nodokļu administrēšanas maģistra grādu.
Tāpat viņa absolvējusi Latvijas Universitātes finanšu un tirdzniecības fakultāti, kur ieguvusi finansista izglītību.

Kā stāstīja Šneiders, Buša strādājusi gan Valsts ieņēmumu dienestā (VID), gan AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" par finansisti.

2013.gadā Buša arī kandidējusi pašvaldību vēlēšanās no Zaļās partijas. Šajās pašvaldības vēlēšanās Zaļās partijas Rīgas mēra amata kandidāts bija veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Jau vēstīts, ka veselības ministrs martā preses konferencē paziņoja, ka līdzšinējais slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits zaudējis viņa uzticību. Tika plānots, ka tajā pašā dienā slimnīcas ārkārtas dalībnieku sanāksmē, iespējams, tiktu izskatīts jautājums par Šmita atbrīvošanu no amata. Tomēr Šmits šajā sanāksmē slimnīcas kapitāldaļu turētājam iesniedza atlūgumu.

Patlaban slimnīcas valdē strādā divi cilvēki - valdes locekļi Anda Čakša un Normunds Štāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!