Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien atbalstīja Sandras Inkēnas kandidatūru Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centra (RTKIC) direktora amatam.
Ja Rīgas domes prezidijs šo kandidatūru atbalstīs, līdzšinējo centra direktora pienākumu izpildītāju Agritu Tipāni no darba atbrīvos pēc darbinieka un darba devēja savstarpējas vienošanās.

Kā norādīts informācijā domes deputātiem, Tipāne un Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks ir savstarpēji vienojušies par darba tiesisko attiecību izbeigšanu.

Kā norādīts Inkēnas dzīves gājuma aprakstā, viņa dzimusi 1962.gadā. 1985.gadā pabeigusi mācības Latvijas Universitātes Svešvalodu fakultātē. Inkēna papildinājusi izglītību dažādos kursos Latvijā, Vācijā un Itālijā.

Līdz šim viņa strādājusi Izglītības ministrijā, Izdevniecībā "Latvijas Enciklopēdija" un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā.

Komitejas deputāts Edmunds Krastiņš (TP) kritiski vērtēja līdzšinējās RTKIC direktora pienākumu izpildītājas darbu, paužot cerību, ka Inkēna spēs situāciju uzlabot. Vēl nesaudzīgāks pret Tipāni bija domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Guntis Kreituss (Darba partija). Viņš paziņoja, ka Rīgā nav jūtams tūristu skaita pieaugums, nav kvalitatīvi drukātie informatīvie materiāli.

Inkēnai atbalstu pauda deputāte Inese Vaidere (TB/LNNK), kura paziņoja, ka ir pazīstama ar direktora amata kandidāti un izteica atzinīgus vārdus par Inkēnas līdzšinējo darbību Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja atbalstīja atklāta konkursa rīkošanu RTKIC direktora amatam.

Rīgas domes Personāla nodaļas vadītāja Jana Švāne informēja deputātus, ka šim amatam nav obligāti jārīko konkurss. Tomēr vairākums deputātu nolēma, ka būtu godīgāk un ētiskāk pret citiem pretendentiem, kas vēlētos ieņemt RTKIC direktora amatu, rīkojot atklāto konkursu.

Pēc aģentūras LETA arhīva datiem, RKTIC direktora amata kandidāte ir bijušā Saeimas deputāta Edvīna Inkēna (LC) sieva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!