Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvaldi no piektdienas, 2. augusta, vada Aigars Prusaks, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Kā informēja dienestā, Iekšējās drošības pārvaldes direktora galvenie uzdevumi ir nodrošināt efektīvu un kvalitatīvu noziedzīgu nodarījumu atklāšanu un novēršanu VID nodarbināto darbībā, nodrošināt valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu uzraudzību un veikt darba un attīstības plānošanu.

Prusaks līdz šim bijis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Stratēģiskās analīzes un politikas nodaļas priekšnieks.

Prusaks VID Iekšējās drošības pārvaldes direktora amatam tika izraudzīts atklātā konkursā, kura komisiju vadīja VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, bet komisijas sastāvā bija pārstāvji no Ģenerālprokuratūras, KNAB, Iekšējā drošības biroja, Valsts drošības dienesta, kā arī VID pārstāvji. Konkurss noritēja trijās kārtās.

Šobrīd VID Iekšējās drošības pārvaldē strādā 21 darbinieks. Galvenie darbības virzieni - izmeklēšana, operatīvais darbs un pārkāpumu prevencija.

Jau vēstīts, ka pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena ("KPV LV") iniciatīvas Iekšlietu ministrija (IeM) sagatavojusi Kriminālprocesa un vēl citu likumu grozījumu projektus, kas paredz, ka ministrijas padotībā esošais Iekšējās drošības birojs (IDB) izmeklēs VID amatpersonu noziedzīgus nodarījumus.

Patlaban normatīvie akti nosaka, ka IDB kompetencē ietilpst IeM padotībā esošo iestāžu, izņemot Valsts drošības dienesta (VDD), amatpersonu un darbinieku izdarīto noziedzīgo nodarījumu izmeklēšana, kā arī ar vardarbību saistītu noziedzīgo nodarījumu izmeklēšana, kurus, pildot dienesta pienākumus, izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm, pašvaldības policijas darbinieki un ostas policijas darbinieki.

Savukārt noziedzīgos nodarījumus, kas konstatēti VID darbinieku rīcībā un saistīti ar to pienākumu izpildi, izmeklē VID Iekšējās drošības pārvalde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!