Foto: LETA

Par Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētāju šodien kongresā ievēlēja līdzšinējo valdes priekšsēdētāju Edgaru Tavaru.

ar viņu nobalsoja 171 biedrs - visi, kuri piedalījās balsošanā.

Viņš bija vienīgais kandidāts uz šo amatu, kuru izvirzīja Saeimas deputāts un LZP valdes loceklis Ingmārs Līdaka. Atbalstu Tavara kandidatūrai pauda arī Saeimas deputāts un LZP valdes loceklis Kārlis Seržants.

LZP kongresā ievēlēja arī divus valdes locekļus - līdzšinējo valdes locekli Mārtiņu Martinsonu un partijas saraksta līderi pašvaldību vēlēšanās Balvos Jāni Trupovnieku. Kongress tiek veltīts arī gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Sestdien partija arī apstiprināja ekspremjera Induļa Emša sagatavoto rezolūciju. Tajā teikts, ka Zaļās partijas kongresa delegāti aicina Latvijas iedzīvotājus piekopt zaļu dzīvesveidu: "Vairāk dzīvesprieka, vairāk saticības, vairāk zaļas dzīves garšas!"

"Būt saderīgiem un taisnīgiem. Prasīt no valsts pārvaldes amatpersonām atgūt kontroli pār nacionālajiem dabas resursiem - zemi un tās dzīlēm, mežiem, ūdeņiem, bioloģisko un ainavisko daudzveidību, kā arī radīt priekšnosacījumus no valsts izbraukušo pilsoņu atpakaļ atgūšanai," teikts rezolūcijā.

Tāpat cilvēki aicināti būt labi, devīgi un līksmi. Stiprināt savu dzimtu un tautu, tās tradīcijas, atbalstīt ģimenes, kur aug bērni. Kā arī "būt gudriem un darbīgiem. Cienīt, pienācīgi aprūpēt un vairot īpašumu, īpaši zemi, nepārdot to svešiem, kur un kad vien iespējams priekšroku dot pašmāju ražotiem produktiem un pakalpojumiem."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!