Foto: LETA

Pirms pāris nedēļām pie Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža uz sarunu ieradies politiķis un premjera padomnieks Imants Parādnieks (NA), lai aizliktu labu vārdu sava brāļa paaugstināšanai amatā, svētdien vēstīja raidījums "Nekā personīga".

Raidījums ziņoja, ka pirms vairākiem gadiem ierakstītā hokeja spēlē redzams, kā draudzības spēlē tiekas Saeimas un Valsts policijas komandas. Starp spēlētājiem redzams arī tobrīd Saeimas deputāts Parādnieks, bet pretējā komandā policisti Jānis Parādnieks, politiķa brālis, un Ceļu policijas bataljona komandieris Kaspars Spalvēns. Visi trīs spēlētāji hokeja laukumā netiekas pirmo reizi, jo kopā trenējas.

Šogad uzzinājis, ka Spalvēns maijā plāno dienestu atstāt un doties pensijā, Parādnieks nolēmis izmantot savu labo pazīšanos ar Valsts policijas priekšnieku Ķuzi un lūgt brālim Spalvēna vietu, ziņoja raidījums.

Taujāts, kas tie bija par iemesliem, kāpēc Parādnieks ticies ar Ķuzi, viņš ir vaļsirdīgs: "Tikai viens. Lai godīgi izskata mana brāļa kandidatūru, kura pirms gada, kad virzīja paaugstinājumam, pēkšņi tika noņemta no trases. Un tas, ko es Ķuzim lūdzu, (tā bija privāta oficiāla tikšanās, es to iepriekš pieteicu), lai viss notiek pa godīgo," sacījis politiķis.

"Lai nav nekādas lobēšanas, nekādas blatu būšanas. Tas ko es aicināju Ķuža kungam, lai viņš kā augstākā vadība vērtē šos procesus, un kamēr notiek tā atlase, lai mana politiskā darbība neietekmē potenciāla mana brāļa karjeras izaugsmi , kas iespējams ir noticis iepriekš," uzsvēris Parādnieks.

Savukārt Ķuzis taujāts, vai tikšanās nebija politiskā stāvokļa izmantošana un kaut kādā mērā spiediena izdarīšana uzvēris: "Absolūti ne. Es nezinu, kurš uz mani var izdarīt spiedienu? Tā bija normāla divu cilvēku saruna, viņš izteica savu viedokli, skatījumu par šo jautājumu, runa par kaut kādu spiedienu tur nebija.

Parādnieka brālis policijā strādājot vairāk nekā 20 gadu un patlaban vada ceļu policijas rotu.

Parādnieks uzskata, ka gan izglītība, gan pieredze brālim ļaujot pretendēt uz vakanto bataljona komandiera vietu. Tas nozīmētu, gan apmēram divas reizes lielāku algu, gan ietekmi, jo viņa pakļautībā būtu visas ceļu policijas rotas.

Policijā patlaban vēl nav izlemts, kad notiks nākamā ceļu policijas bataljona komandiera izraudzīšanās, taču konkursa nebūs, un kandidātus meklēs esošo darbinieku vidū. Pieredze un izglītība Jānim Parādniekam ļautu būt vienam no kandidātiem šim postenim.

Parādnieka brālis ir sniedzis šofera un apsarga pakalpojumus Latvijā mītošajam Krievijas miljardierim Jurijam Šefleram, bet nav šos ienākumus norādījis savā amatpersonu deklarācijā, ziņoja raidījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!